| Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, iş yeri kapanan esnafın mesken su borcunun 500 TL’ye kadar olan kısmını ödeyeme kararı aldı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Aralık Ayı Toplantısı’nın Birinci Birleşimi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.  Toplantıda idareden gelen 21, komisyonlardan gelen 5 olmak üzere toplam 26 madde görüşüldü.

Büyükşehir Belediye Meclisi esnaf adına önemli bir karara imza attı. Pandemi nedeniyle iş yeri kapalı olan esnafın iş yerinin kapalı kaldığı süre boyunca, meskeninin tahakkuk eden su borcunun 500 TL’ye kadar olan kısmının Büyükşehir Belediyesi tarafından MESKİ’ye ödenmesi konusu Meclis’te oy birliği ile kabul edildi.

 

“8 BİN 500 ESNAFIN MESKEN SU BEDELİNİ MESKİ’YE BİZ ÖDEYECEĞİZ”

18 Kasım ve 30 Kasım 2020 tarihlerinde yayınlanan ilgili genelgeyi okuyarak konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Vahap Seçer, “Mersin’de kapanan işyeri sayısı 5 bin 200 civarında. 30 Kasım 2020 tarihli genelge ile olarak kapanan iş yeri sayısı 2500 ile 3 bin civarında. Yaptığımız görüşmelerde, komisyonda yapılan değerlendirmelerde ticaret odalarına bağlı olarak Meclis kararı kapsamına girebilecek her iki genelge açısından 250-300 iş yeri olabileceği belirtilmiş. Gerçek kişiler bunlar. Bunları da bu kapsam içine alıyoruz. Toplamda; meskenlerinde 500 TL’ye kadar olan su borçlarını biz Büyükşehir Belediyesi olarak, dükkânları, iş yerleri kapanan 8 bin 500 esnafın bedelini MESKİ’ye biz ödeyeceğiz. Kapalı oldukları süre içerisinde 500 TL’ye kadar olan su borçlarını Büyükşehir Belediyesi olarak biz karşılayacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA