BAŞKAN SEÇER OTOGAR ESNAFINA YÜKLENDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN SEÇER OTOGAR ESNAFINA YÜKLENDİ!


 

Otogar esnafının biriken kira borçlarına yapılandırma getirmelerine rağmen ilgi gösterilmemesinden şikayet eden Başkan Seçer, “40 telefon geldi, bir TL yapılandırma olmadı. Suyu bulandırmaktan başka hiçbir karı olmadı” diyerek çıkıştı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile otogar esnafı arasında uzun yıllardır yaşanan kira borçlarına yönelik alacakların tahsilatı sorunu Eylül ayında çözüm için hayata geçirilen  yapılandırmadan istenilen sonucun alınamadığı ortaya çıktı.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Aralık Ayı Toplantısı’nın Birinci Birleşiminde konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, otogar esnafına yüklendi.

 

“40 TELEFON GELDİ, BİR TL YAPILANDIRMA OLMADI”

Otogarda biriken kira borçlarına yapılandırma getirmelerine rağmen ilgi gösterilmemesinden şikayet eden Seçer, “Geçtiğimiz aylarda burada bir yapılandırma yaptık, çok da tartışma oldu. Orada plan Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Topkara burada bir söz sarf etmişti gerçekten söylediği doğru çıktı. Şuana kadar bize borcu olan ve yapılandırma kapsamına giren 38 esnafımızın sadece 15’i bundan faydalandı, diğerleri olduğu gibi duruyor. Meclis yada idare bizler ne kadar iyi niyetli olsak olalım mantık başka olunca, 40 telefon geldi ama telefonu ettirenler bir TL yapılandırmaya girmedi, suyu bulandırmaktan başka hiçbir karı olmadı” dedi.

 

NE KARAR ALINMIŞTI?

Eylül ayında mecliste mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan MEŞOT'ta bulunan kiracılardan takipli borçlar yönünden faiz ve avukatlık ücreti alınmaması, bahse konu borç ile tahakkuk eden diğer borçların yapılandırılması ve taksitlendirilmesi ile ilgili madde de oy birliğiyle kabul edilmişti. Otogar esnafı, geriye dönük kira borçlarına ilişkin olarak vekalet ücreti ve tahsil harcını ödemeksizin peşin yüzde 35,7 indirim ile ya da 15 aya kadar borcunu Büyükşehir Belediyesine ödeyebilecekti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA