PERİLER ASLAN’A BOYUN EĞDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PERİLER ASLAN’A BOYUN EĞDİ


 

Çukurova Basketbol’un 6 hatalık galibiyet serisine Aslan son verdi! Kıran kırana geçen maçta Çukurovalı Periler evinde Galatasaray’a 95-97’lik skorla yenildi!

HEDİYE EROĞLU

 

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi 2020-2021 sezonunda 11. hafta karşılaşmaları tamamlandı. Galatasaray’ı evinde ağırlayan Çukurova Basketbol Kulübü Yenişehir Belediye, son 6 haftadır elde ettiği galibiyet serisini maçı 95-97’lik skorla kaybetmesi sonucu sürdüremedi.

Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan karşılaşma Galatasaray elde ettiği galibiyet ile ligdeki kazanma serisini on maça çıkardı.

İlk çeyrekte periyodun ortasına kadar önde giden Mersinli Periler, Mercedes Russell'ın akıl dolu basketiyle Galatasaray’ın dengeyi yakalamasını engelleyemedi. Ancak Asena Yalçın'ın üç üçlük isabetiyle fark yarattığı ilk çeyreği Mersin ekibi 28-24 önde kapattı.

Alina Iagupova'nın etkili oyununa Courtney Williams ile karşılık vererek çift hanelere çıkan farkı eritmeye çalışan Galatasaray, periyodu 28-20 geride bitirirken ikinci yarıya 56-44'lük skor dezavantajıyla geldi.

İkinci yarıda inanılmaz bir tempo ve performansla sahaya dönen Sarı Kırmızılılar, Asena Yalçın'ın üst üste iki üçlüğüyle ritm kazandı. Anete ve Holingsworth'un devreye girmesiyle hücum gücünü zenginleştiren Galatasarayımız, rakibine 13 sayı imkanı vererek rakip potaya 26 sayı gönderdi ve maçı dengeledi:  69-70.

Son periyotta Courtney atmaya devam ederken Mercedes'in boyalı alanda verdiği sayı katkısı ile rakibine üstünlük sağlayan Galatasaray, bitime 3:40 dakika kala Pelin Derya Bilgiç'in üçlüğüyle farkı 7'ye çıkardı: 81-88. Son saniyeye kadar süren çekişmede 39 saniyede Courtney Williams'ın orta mesafe sayısıyla 90-94 skor avantajı elde etti. Çukurova Basketbol’da ise Alina Iakupova ekstra sayılarıyla farkın açılmasını engellerken, Williams 13 saniye kala potaya yüklenip çok kritik bir sayı kaydetti: 93-96.

Son 5 saniye kala Mersin temsilcisinde Anigwe basket faul alarak skoru eşitleme şansı yakaladı; fakat serbest atışında isabet bulamayınca Galatasaray hücum avantajını eline geçirdi. Mercedes'in faul çizgisinde kaydettiği tek sayı sonrasında Alina hücumu değerlendiremedi ve büyük çekişmeye sahip olan karşılaşmayı Galatasaray 95-97 kazandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA