| Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 


 

MESKİ’nin 20 Aralık’ta yapılacak olağanüstü genel toplantısına başkanı temsilen katılacak ismin belirlenmesi görüşmelerinde Cumhur İttifakı’nın önerdiği MHP’li Meclis Başkan vekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Mehmet Topkara, Başkan Seçer’in de desteklemesi ile toplantıda başkanı temsil edecek isim oldu!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı Aralık Ayı Olağan Toplantı Döneminin İkinci Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Toplantıda meclis toplantılarında Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yönelik sert muhalefeti ile öne çıkan ve sık sık karşı karşıya gelen MHP’li Meclis Başkan vekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Mehmet Topkara’ya önemli bir temsil görevi verildi.

 

CUMHUR İTTİFAKI SEÇİMİ SEÇER’E BIRAKMAK İSTEMEDİ

MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Tat, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın konuyla ilgili ne görüş bildirdiğini sorarken, Genel Müdürvekili İrfan’ın yetkinin bakanlığın yetkinin belediye meclisinde olduğuna dair açıklaması ile Tat, “O zaman seçilecek kişiyi meclis belirleyecek” dedi. Baykan Seçer ise seçimi başkanın yapacağını ancak meclisinde isim bildirebileceğini söyledi. Seçer ise “Yetkiyi bana vermek istemediğinizi anlıyorum, Siz isim verin oylarınıza sunayım zaten kabul edilecek, çoğunluk belli” dedi.

Tat ise Cumhur İttifakı adına MHP’li Mehmet Topkara’yı önerdi. 

 

CHP İTİRAZ ETTİ

CHP’li Muhittin Ertaş ise MESKİ’nin olağanüstü genel kurul yapmasının nedenini bağımsız denetçi seçimi olduğunu açıklarken, CHP’li Ali Dinsever, “Temsil yetkisi zaten belediye başkanında, bu yetkiyi devretme kararı meclise ait. Sizin yetkilendireceğiniz kişi için meclis iradesi aranıyor, isim belirlenecek ise onu belediye başkanı belirler. Bizim isim önerme şansımız yok” dedi.

 

SEÇER’İN ADAYI TOPKARA OLDU

Başkan Seçer ise “Bu yetkiyi bana vermediğiniz takdirde bu toplantıya ben katılırım. Ben de diyorum ki eğer istiyorsanız meclisten bir isim verin, bizim için bir sakıncası yok Topkara’yı da önerebilirim. İlla ki CHP diye bir şey yok. Meclis başkan yardımcısı Topkara, beni temsil etmesinde bir sakınca yok. Ben de sayın Topkara’yı öneriyorum. Oymamaya sunalım bu işi bitirelim. Çünkü 20 Aralık’ta bu toplantıyı yapmamız lazım. Sayın Topkara’nın uygun olmasında hiçbir sorun yok” dedi.

Oylama sonucu MESKİ’nin 20 Aralık’ta yapılacak toplantısına Başkan Seçer’in katılmaması halinde onu temsilen MHP’li Mehmet Topkara’nın genel kurula başkanlık yapması oy birliğiyle kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA