SU DESTEĞİ ALAN ESNAFIN NAKDİ DESTEK BEKLENTİSİ ‘BORÇLANMAYA’ TAKILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SU DESTEĞİ ALAN ESNAFIN NAKDİ DESTEK BEKLENTİSİ ‘BORÇLANMAYA’ TAKILDI


 

Zor günler geçiren Mersin esnafına Büyükşehir Belediyesi’nden su faturası desteği gelirken, nakdi yardım desteğinin ‘borçlanma reddi’ne takıldığı ortaya çıktı!

Haber Merkezi

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (mersin ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin Covid 19 salgını  önlemleri kapsamında ticari faaliyetlerini ara vermek yada işyerini kapatmak zorunda kalan 8 bin 500 esnafın evlerinde kullandıkları suyun 500 liraya kadar olan kısmının belediyece karşılanmasına  dair kabul ettiği kararı daha büyük yardımların ilk adımı olarak olumlu  bulduklarını söyledi.

Başkan Dinçer, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve kısa adı MESDEM olan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Eğitim ve Danışmanlık Merkezinde; Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Serdal Gökayaz’la birlikte, Büyükşehir Meclisinin aldığı kararı değerlendirdi.

 

“BORÇLANMA YETKİSİ VERİLMEMESİYLE NAKDİ YARDIM YAPILMASI KARARI ASKIDA KALDI”

Başkan Dinçer, pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile bir araya gelerek esnafa destek konusunda görüşmeler yaptıklarını ve bu görüşmeler sonrası, ilk etapta 18 bin esnafa gıda kolisi yardımında bulunulduğunu, ayrıca mülkiyeti belediyeye ait işyerlerinde kiraların 3 ay süreyle ötelenmesi kararı alındığın vurguladı.

Salgının ikinci döneminde yeniden alınan kapatma kararıyla birlikte mağdur olan esnafa nakdi destek sağlanması konusunda Büyükşehir Başkanı Vahap Seçer ile yeniden bir araya geldiklerini kaydeden Başkan Dinçer; “Bu görüşmemizde esnafımıza nakdi destek kararı verilmesini istedik. Daha sonra bu talebimiz Büyükşehir Meclisine getirildi ama mecliste Büyükşehir Başkanımıza borçlanma yetkisi verilmemesiyle nakdi yardım yapılması kararı şimdilik askıda kaldı” dedi.

 

“NAKDİ DESTEK VERİLECEĞİNE İNANIYORUZ”

Açıklamasını” Büyükşehir Belediyesi mevcut  bütçesiyle bizlere katkıda bulunuyor” diye sürdüren Başkan Dinçer; “Büyükşehir Belediye Meclisince salgın nedeniyle işyerleri  kapanan kıraathaneler, kahvehaneler, atari salonları, internet cafeler, halı sahalar, saunalar, düğün salonları gibi işyerlerini kapsayan ve ilk etapta 8 bin 500 esnafımızın evlerinde kullandıkları suyun 500 liralık kısmının Belediyece karşılanması kararı alındı. Biz bunun bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz. Büyükşehir Meclisinin önümüzdeki sürece esnafımıza diğer bazı il ve ilçe belediyelerde olduğu gibi nakdi destek verileceğine inanıyoruz. Bütçe elverdikçe müjdeli haberin geleceği umuduyla sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA