TORPİLE RAĞMEN HASTANEDE 6 SAAT YATAK BEKLEDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TORPİLE RAĞMEN HASTANEDE 6 SAAT YATAK BEKLEDİ!


 

Geçen ay koronavirüs tedavisi gören CHP’li Meclis Üyesi Serhat Dövenci durumu, “Torpilli olmama rağmen hastane bahçesinde aracımın içinde 09:30’dan, 15:30’a kadar acilde bir yatak boşalmasını bekledim, yoğun bakımda her gün çok sayıda insan ölüyor” diyerek yaşanan zorlu süreci bir kez daha gözler önüne serdi!

HEDİYE EROĞLU

CHP’li Akdeniz ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Serhat Servet Dövenci, covid 19 tedavisini tamamlayarak sahalara geri döndü.

Akdeniz Belediye Meclis toplantısına katılarak, farkındalık yaratmak için yaşadığı zorlu süreci anlatan Dövenci, torpilli olmasına rağmen hastane bahçesinde arabasının içinde 6 saat yatak beklediğini söyleyerek, “Hastaneler ağzına kadar dolu, hür gün çok sayıda kişi ölüyor” dedi.

 

“TORPİLLİ OLDUĞUM HALDE YER YOKTU”

Açıklamaları ile olay yaratan Dövenci, “Baş ağrısı ve ateş üzerine doktor arkadaşımı aradım ‘hemen hastaneye gel’ dedi, kan tahlili ve röntgen çektirdim. Akciğerlerimde zatürree başlangıcı olduğu tespit edildi. ‘Hemen yatman lazım’ dediler. Çevrem vardı şehir hastanesinde, dedim bugün gitmeyeyim sabah giderim. Gece ağırlaştım, sabah 9.30’da iyi tanıdığım bir başhekim yardımcısı hastaneye girişimi yaptı. O kadar yoğundu ki 09:30’ta geldik saat 15:30’a kadar arabada acilde bir yatağın boşalmasını bekledim. Yer yok ki, torpilli olduğum halde yer yoktu. Ve nefes almamaya başladım. Sonunda saat 15:30’da acile yatırdılar. Yoğun bakımda olmam lazımdı ama yoğun bakımda yer yoktu.

 

“HASTANELER DE DURUM ÇOK KÖTÜ”

Yani yanlış anlamayın ya biri ölecek ya da çok nadiren biri iyileşecek. Birkaç kere oda boşaldı yoğun bakımda, bana dediler ki ‘o odalardan birine almamız lazım hastalar ölmek üzere, sen bizim arkadaşımızsın ama diğerinin durumu çok daha kötü durumda’ dediler. Sabaha karşı yoğun bakıma girdim, yoğun bakımda uzun bir süre kaldım, inanın her akşam ‘5 kişi eks oldu’ diyorlardı. Bende çıkış tarafında yatıyorum önümde geçiyorlardı.

Şehir Hastanesinde kimi zaman 5, kimi zaman 9, kimi zaman 15 kişi her gün böyle çıkışlar var. Hastaların durumu çok kötü, Arkadaşlar siz siz olun korunun, aşı çıkana kadar.

Benim şuan akciğerimin durumu kötü, birinci kata çıkamıyorum, yıllarca spor yaptım koştum, sigara içmedim, her gün 11-12 kilometre yürüyen biriyim. Şimdi ise bırakın 1 kilometreyi  100 metreyi yürümem zor. Akciğerlerimde çok ciddi tahribat var. Çok zor günler geçirdim, dışarıdan her şey çok rahat geliyor en daha önce bunların çok bilincinde değildim. Siz siz olun tedbirinizi alın burada az bir zaman kaldı. Hayat çok güzelmiş, aranıza tekrar döndüm” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA