LAĞIMIN TAŞTIĞI SOKAK TEMİZLİK BEKLİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LAĞIMIN TAŞTIĞI SOKAK TEMİZLİK BEKLİYOR!


 

Covid -19 nedeniyle hijyen ve temizlik ayrıca hassasiyet gerektirirken Mersin’in Akdeniz ilçesi Mesudiye Mahallesi 5116 Sokakta, tıkanan kanalizasyonun taşması sonucu lağım sularının yarattığı kirliliğin temizlenmemesi halkı isyan ettirdi!

AYŞENUR ÖNAL

 

Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi’nde 5116 Sokak sakinlerinin taşan lağımla başı dertte. Yetersiz alt yapıdan dolayı her yağmurdan sonra sel ile uğraşan mahalleli, son olarak tıkanan kanalizasyondan taşan lağım ile uğraşıyor.

Geçtiğimiz günlerde mahalledeki bir tekstil atölyesinin giderinin tıkanması sonucu durum Mersin Suve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’ne bildirildi. MESKİ tarafından yapılan müdahale ile tıkanıklık giderildi. Ancak mahalleye taşan lağım sularının yarattığı kirlilik sonrasında temizlik yapılmadı.

Bölgede bulunan iş yeri ve ev sahipleri sokağın lağım suyu ile dolmasından sonra temizlik yapılmamasına isyan etti. Belediye yetkililerinin bölgede inceleme yaptığını ancak temizlik yapılmadığını savunan yurttaşlar, Covid-19 salgınından dolayı çok daha fazla önem arz eden temizlik işinin aksamasına tepki gösterdi.

 

İŞ YERİ SAHİBİ İSYAN ETTİ!

Mahalledeki bir iş yeri sahibi Nuray Aydınbaş, “Yukarıda bir tekstil firması var. Sulayıcıdan gelen foseptik o tekstili basınca dalgıçlar geldi. Ancak bu seferde tüm pis su dışarıya çıktı. Bütün cadde pislik oldu. Zaten şu an Covid-19 da var. Temizlik şimdi her zamankinden daha önemli ama yetkilileri aramamıza rağmen gelip ilgilenmediler ve bu şekilde kurudu. Sağlığımız büyük risk altında. Araçlar buradan geçerken dışarıya koyduğumuz eşyalara sıçrıyor. Kendi dükkanımın önünü deterjanlı sularla yıkadım ama ne kadar yıkasam da araçlar yeniden geçiyor ve eşyalarımı batırdı” dedi.

Mahallede oturan herkesten şikayet geldiğini söyleyen Aydınbaş, “Çok korkunç bir koku vardı. Bu sokak tamamen risk altında aşağıda bulunan Mağribi Cami’sinin oraya kadar aktı bu pis su. Akdeniz Belediyesi’nden gelen zabıta ekibi de buna şahit oldu. Hiçbir gelip de bir şey yapmadılar, sokakları yıkamadılar. Gelip göründüler, ‘Bizi takip edin’ dediler ama gelen giden olmadı. Ne Akdeniz ne Büyükşehir maalesef insanlara hizmet veremiyor” diye isyan etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA