İNŞAATÇILAR, DEMİR VE ÇİMENTO KARTELLERİNDEN DERTLİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İNŞAATÇILAR, DEMİR VE ÇİMENTO KARTELLERİNDEN DERTLİ!


 

Haber Merkezi

 

Tarsus Müteahhitler Derneği Başkanı Ferit Çetiner, inşaat sektörünün girdi maliyetlerinin sürekli olarak artmasından dolayı ciddi sıkıntı yaşadığını, özelikle tekelci firmaların demir ve çimentoda ki fiyat artışını sürdürdüğünü ifade etti. Çetiner, Rekabet Kurulu’nu göreve davet etti.

Başkan Ferit Çetiner, “İnşaat maliyetlerinde son 3-4 ayda fahiş artışlar yaşanmaktadır. Demir, beton ve çimentoda ki olağanüstü artık sektörü içinden çıkılamaz duruma getirmiştir. İnşaat demirinin kg fiyatı son 6 ay içerisinde 3.5 TL den 6 TL ye yükselmiştir. Demir ve çelik ürünlerinde ve diğer inşaat malzemelerinde yaşanan fahiş artışları dövizde yaşanan kur artışı ve enflasyon ve faiz parametrelerini kapsayan ekonomik değerlendirmelerle izah edilememektedir” diye konuştu.

 

SEKTÖR KRİZİN EŞİĞİNDE

Döviz kurları aşağı doğru düşme eğilimi göstermesine rağmen temel inşaat malzemelerinde yaşanan olağanüstü fiyat artışının sektörü bir krizin eşiğine getirdiğini vurgulayan Başkan Ferit Çetiner, şöyle devam etti: “Ekonomi ve iş gücünün lokomotif sektörü olan inşaat sektörü ülkemiz ekonomisine yarattığı katma değer ve istihdam alanı ile stratejik bir sektördür. Yaklaşık 250 yakın tedarikçi sektörü dinamo etmektedir. Ayrıca tek sorun fiyat artışları olmayıp demir çimento ve beton üretiminde dünyada ilk 8 ülke içinde yer almamıza rağmen iç pazarda malzeme tedariki de zorlaşmıştır. Maalesef tekelci karteller demir ve çimentoda ki fiyat artışların sürdürmektedir. Bunların Rekabet Kurulu tarafından incelenmesi gerekmektedir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA