ORKÖY ile köylülerin yüzü güldü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORKÖY ile köylülerin yüzü güldü


 

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, ORKÖY faaliyetleri kapsamında 58 orman köyünde 257 aileye 8 milyon 702 bin 500 TL kredi desteği sağlanarak program tam olarak gerçekleştirildi. Bu kredinin yüzde 20’si (1 milyon 740 bin 500 TL) geri ödemesiz hibe olup, geriye kalan kısmı 3-7 yılda geri ödemeli, herhangi bir faiz alınmamaktadır.

142 aileye Süt Koyunculuğu, 41 aileye Süt Sığırcılığı, 32 aileye Fenni Arıcılık, 5 aileye Plastik Serada Muz Üretimi, 15 aileye Traktör, 14 aileye Motorlu Testere, 8 aileye Tambur olmak üzere 257 aileye ORKÖY desteği sağlandı.

Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman “Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Orman Genel Müdürlüğümüzün hedef ve politikaları çerçevesinde ORKÖY bütçemiz her yıl artırılmaktadır. Bu yıl Bölge Müdürlüğümüz ORKÖY destekleri yüzde 73 artırılarak 8 milyon 702 bin 500 TL’ye çıkarılmıştır. Bölge Müdürlüğümüzdeki üretim-mekanizasyon taleplerinin tamamı karşılanmıştır. Orman Köylerimizde istihdama katkı sağlayarak kırsal kalkınmanın lokomotifi olmaya devam ediyoruz. 2021 yılında da desteklerimiz artarak devam edecek. ORKÖY kredilerinden yararlanan tüm köylülerimize hayırlı olsun ve emeği geçen tüm personelimize teşekkür ederim” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA