“SELAM OLSUN TOROSLARIN ÇOCUKLARINA” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SELAM OLSUN TOROSLARIN ÇOCUKLARINA”


 

3 Ocak Mersin’in Kurtuluş’unu kutlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Selam olsun o Yörük çadırlarına, selam olsun tüten o bacalara, selam olsun Torosların çocuklarına, selam olsun kalpleri 99 yıl sonra aynı istiklal sevdasıyla çarpanlara” dedi.

Haber Merkezi

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin’in 99’uncu Kurtuluş Yıldönümünü kutladı.

Videolu bir açıklama yapan Akşener, şu sözlere yer verdi;

“99 yıl önce bugün istiklal ateşinin bir kıvılcımı da Mersin’den çıktı. 3 Ocak 1922 tarihi yokluk içinde dermansız ama vatan sevdası kuşanmış Türk milletinin Torosların eteğindeki istiklal mührüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, o koca yürekli Bozkurt’un meşhur söz hep kalbimdedir; ‘Efendiler, Toroslar’a bakınız, tek bir Yörük çadırı ayaktaysa ve bacası tütüyorsa hala umut var demektir.’ Bu söz herhangi bir söz değildir. Bu Mersin’in, Toroslar’ın istiklal sevdasının veciz bir tarifidir. Selam olsun o Yörük çadırlarına, selam olsun tüten o bacalara, selam olsun Torosların çocuklarına, selam olsun kalpleri 99 yıl sonra aynı istiklal sevdasıyla çarpanlara. Mersinimizin kurtuluş gününü selamlıyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman ecdadımızın önünde saygıyla eğiliyorum.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA