YENİŞEHİR FİDANLIĞI ÜRETİYOR KENT YEŞİLLENİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİŞEHİR FİDANLIĞI ÜRETİYOR KENT YEŞİLLENİYOR


 

Haber Merkezi

 

Mersin Yenişehir Belediyesi kent genelinde dikimini yaptığı farklı türdeki süs bitkilerinin büyük bir çoğunluğunu Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı fidanlıkta üretiyor.

Yenişehir’i yeşillendirmek ve kente estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla hareket eden Yenişehir Belediyesi, Limonluk Mahallesi’nde bulunan ve 6 bin metrekarelik alandan oluşan fidanlığında çalışmalarını sürdürüyor. Her yıl lavanta, japon ayvası, begonvil ve santolin gibi yaklaşık 40 çeşit ağaç ve çalı fidesi çelikleme yöntemi ile çoğaltılıyor ve bu şekilde ortalama 40 bin bitki üretiliyor.

Kışlık ve yazlık olmak üzere kent genelinde yılda yaklaşık 150 bin çiçek diktiklerini ifade eden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, fidanlıktaki üretim çalışmaları ile birlikte tasarruf sağladıklarını da vurgu yaptı.  Fidanlıktaki seralardan üretilen farklı türdeki ağaçlar, birbirinden renkli çiçekler ve süs bitkileri ile Yenişehir’in dört bir yanını yeşillendirdiklerini kaydeden Başkan Özyiğit, “Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı fidanlığımızda her zaman hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Yeşil kentimizi daha da yeşillendirmek ve renklendirmek için çalışıyoruz.  Farklı türdeki ağaçlar ve süs bitkilerini fidanlığımızda üretmemiz ile tasarruf da sağlamış oluyoruz. Ve aynı zamanda kalite seviyesi de yükseliyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA