“RANTA KURBAN EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“RANTA KURBAN EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”


 

Mersin’de ranta kurban edilmek istenen alanlara karşı yürüttüğü aktif mücadele ile önemli kazanımlar elde eden MERÇED, mücadelede kararlı olduğunu açıkladı.

GİZEM EKİCİ

 

Mezitli ilçesinde ki doğa katliamları ve Davultepe Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili Mersin Çevre ve Doğa Derneği’nden (MERÇED) tepki geldi.

Davultepe’de narenciye bahçeleri yok edilerek Sanayi Sitesi kurma girişimleri ve Gümüşkum 100.Yıl Tabiat Parkında yapılan ağaç katliamına tepki gösteren MERÇED’e çevreciler de destek verdi.

 

İKLİM KRİZİ KAPIDA!

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, dünyada yaşanan iklim krizinden Türkiye’nin de etkilendiğine dikkat çekerek, “İklim krizi nedeniyle kuraklık tehdidi, susuz yaşam, Orman yangınları, seller, gıda krizleri, çeşitli salgın hastalıklar tehlikeleri bizi bekliyor. Bilimsel metotlarda yaşam alanlarımızı korumamız ve iklim krizine karşı mücadele etmemiz gerekmektedir. İklim krizinize karşı korumamız en temel değerler tarım ve yeşil alanlarımızdır. Tarım ve yeşil alanlar korunmalıdır ve bu alanların oranı artırılmalıdır. ne yazık ki kentimizde rant uğruna bazı bölgelerde tarım ve yeşil alanlar yok edilmektedir. Özel şirketlerin rantı kamu rantının önüne geçmektedir.

 

TABİAT PARKINDA RANT UĞRUNA AĞAÇ KESİMİ YAPILIYOR

Kentimiz doğal bir sit alanı olmakla birlikte ormanlık alanı içeren Gümüşkum 100. Yıl Tabiat Parkı başta caretta caretta deniz kaplumbağaları ve endemik kum zambaklarının yaşam alanı olması ve ekolojik açıdan korunması gereken bir alan olup kentimizin akciğerleri sayılan bölgede son zamanlarda rant uğruna ağaç katliamı bölgenin doğal sit yapısının bozmaktadır. Yetkililer yapılan bu ağaç katliamını derhal durdurmalıdır.

 

“DAVULTEPE’NİN TAKİPÇİSİYİZ”

Mezitli Davultepede yapımı planlanan küçük sanayi sitesinin yapımından vazgeçilme çabaları kent adına çok önemli bir karar olmakla birlikte yeşil ve tarım alanların korunması kararları memnuniyet vericidir. Bu çabanın mücadelesini veren Davultepe halkına ve Büyükşehir Belediye Meclisine teşekkür ederiz. Davultepe ile ilgili alınan bu kararın uygulanmasının takipçisi olacağız.

 

“ALATA SİT ALANI İLAN EDİLSİN”

Bölgemizin akciğerleri, ülkemiz ve kentimiz için çok önemli araştırmalar yapan ve bir laboratuar niteliği taşıyan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü alanının tümünün 1’inci derece doğal sit alanının ilan edilmesini bekliyoruz.

Alata, Gümüşkum 100. Yıl Tabiat Parkı ve Davultepe deki yeşil ve tarım alanları halkındır. Bu alanların ranta kurban edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu alanların korunması için bundan sonra da derneğimiz demokratik ve hukuksal olarak mücadele etmeye devam edecektir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA