TKDK’DAN 128 PROJEYE 399 MİLYON TL HİBE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TKDK’DAN 128 PROJEYE 399 MİLYON TL HİBE


 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) yeni dönemde yatırım maliyeti 975 milyon TL olan 128 proje için 399 milyon TL hibe desteği başvurusu gerçekleşti. Kurum bu rakam ile 42 koordinatörlük içerisinde birinci oldu.

Haber Merkezi

 

Mersin’de TKDK İl Koordinatörlüğü’nün yoğun çalışması ile PARD II Programı 10. Başvuru Çağrı Döneminde yatırım maliyeti 975 milyon TL olan 128 proje için 399 milyon TL hibe desteği başvurusu gerçekleşti. Daha önceki çağrı ve ödeme dönemlerinde olduğu gibi bu çağrı ilanı kapsamında da 42 il koordinatörlüğü arasında birinci olan Mersin’de 128 projenin 20 tanesi hayvansal üretim ana başlığı altında iken 108 tanesi de işleme ve pazarlama sektörüne ait projeler oldu.

 

“İLK SIRADAKİ YERİMİZİ KORUYORUZ”

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Mersin İl Koordinatörü Beytullah Uygur, 10. Başvuru Çağrı İlanının süresinin tamamlanmasının ardından çağrı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

IPARD II Programı 10. Başvuru Çağrı Döneminde TKDK Mersin İl Koordinatörlüğü’nün 128 proje teslim aldığını söyleyen Uygur, bu projelerin toplam yatırım tutarının 975 milyon TL olduğunu ve bunlar için 399 milyon TL hibe desteği başvurusu gerçekleştiğini aktardı.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki TKDK Mersin İl Koordinatörlüğü olarak büyük bir ivme kazanmış durumdayız. Son  üç çağrıdır, gerek kabul edilen proje sayısı, gerek yatırım uygun harcama tutarı gerekse ödenecek hibe tutarları bakımından 42 il koordinatörlüğü içerisinde birinci sıradayız.

 

YOĞUN ÇALIŞMALARIN MEYVELERİ ALINIYOR

Tarım ve Orman Bakanımız sayın Dr. Bekir Pakdemirli tarafından  7 Ocak 2021 tarihinde 1 milyar 125 milyon TL bütçeye sahip IPARD II Programı 10. Başvuru Çağrı İlanı duyurulmuştu. Çağrı ilanından bugüne kadar geçen sürede pandemi kurallarına uygun olarak potansiyel faydalanıcılara yönelik tanıtım faaliyetlerimizi gerçekleştirerek 9 Nisan 2021 tarihi itibariyle Mersin İl Koordinatörlüğü olarak 975 milyon TL’lik Uygun Harcama Tutarlı 10. Çağrının proje kabul işlemelerini tamamlamış bulunuyoruz. Çok verimli geçen bu süre zarfının meyvelerini bugün almanın mutluluğunu içerisindeyiz.

 

“KABUL EDİLEN PROJELERE YÜZDE 40 İLE YÜZDE 70 ARASINDA HİBE SAĞLANACAK”

Bilindiği üzere TKDK, Mersin ilinin de içinde yer aldığı 42 ilde teşkilatlanmıştır. Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan TKDK, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu’nu proje karşılığında hibe olarak kullandırmaktadır. Bu destek ‘kamu katkısı’ olarak adlandırılmakta olup söz konusu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılmaktadır.

10’uncu proje başvurularımız hayvansal üretim- tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlar, işeme ve pazarlama-tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili fiziki varlıklara yönelik yatırımlar, başlıkları altında başvurular kabul edilmiştir. Söz konusu tedbirlere göre değişmekle birlikte yüzde 40 ile yüzde 70 arasında hibe sağlanacaktır. TKDK'nın desteklediği sektörlerde sağladığı hibe olanaklarına ek olarak sağladığı KDV, ÖTV, Gelir ve Kurumlar Vergisi muafiyetleri de bulunmaktadır.

Ayrıca bakanlığımız tarafından, yatırımcılara kolaylık sağlamak amacıyla, yatırım öncesi finansman kaynağı sağlayabilmek için ödeme yapacağımız hibe desteğinin yüzde 50’si tutarında avans alabilme imkânını sağlandı” diye konuştu.

 

“YİNE VE YENİDEN İLK SIRADAYIZ…”

İl Koordinatörü Uygur, 10.çağrı kapsamında 975 Milyon TL’lik Uygun Harcama Tutarlı 128 proje aldıklarını bildirerek şunları kaydetti; “Daha önceki Çağrı ve Ödeme dönemlerinde olduğu gibi bu çağrı ilanı kapsamında da 975 Milyon yatırım tutarlı 399 Milyon hibe tutarlı proje kabulü yaparak 42 İl Koordinatörlüğü arasında birinci olduk. Söz konusu 128 projenin 20 tanesi hayvansal üretim ana baslığı altında iken 108 tanesi de işleme ve pazarlama sektörüne ait projelerdir.

Bu yılki hedeflerimiz doğrultusunda kabul edilen projelerin zaman kaybetmeden incelemelerini tamamlayarak Türkiye ekonomisine ve Mersinimize kazandırmayı planlıyoruz. Ülkemize, Mersinimize ve de en önemlisi yatırımcılarımıza hayırlı olsun”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA