“KISITLAMA VARSA DESTEK DE OLSUN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“KISITLAMA VARSA DESTEK DE OLSUN!”


 

Ramazan ayında uygulanacak pandemi tedbirlerin ilk hedefi yine esnaf oldu. Mersin ESOB Başkanı Dinçer, üyelerini yasaklara uyma konusunda uyarırken, iktidara destek çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Esnaf ve Sanatkar Odaları (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, kabine toplantısı sonrası Covid- 19 salgınına yönelik alınan tedbirleri kamuoyuyla paylaşarak, uyulması çağrısı yaptı.

Ramazan ayının ilk iki haftasında kısmı kapanma uygulamasına geçildiğini belirten Dinçer, bu sürede vefat ve vaka sayısında düşüş sağlamanın amaçlandığını aksi halde daha sert tedbirler uygulanacağını bildirdi.

 

“KISITLAMA VARSA DESTEK DE OLSUN!”

Başkan Dinçer, “Eğer bu kadar kısıtlama getirip esnafı mağdur ediyorsanız desteklerde arttırabilir. Tüm fedakarlığı esnaftan bekliyoruz, kısıtlamalarda ilk akla gelen esnaf oluyor ama destek yönünde esnaf beklediğini alamıyor. En azından istisnasız tüm esnafa karşılıksız olacak şekilde bir desteğin sağlanması” dedi.

 

BU YASAKLARA DİKKAT

Hafta içi sokağa çıkma kısıtlamasının akşam 19.00'dan başlayıp sabah 05.00 arasında uygulanacağını dile getiren Başkan Dinçer, yeni tedbirleri şöyle sıraladı; “Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulanmasına geçiyoruz. Burada vaka ve vefat sayılarında beklenen azalma görülmezse daha sert tedbirler gelecek.

Hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulaması sürerken hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması akşam 19.00 ve sabah 5.00 olarak güncellenmiştir. Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecektir.

65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehiriçi toplu taşıma araçlarını kullanma sınırlamasını getiriyoruz.

Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak. Hamile, kronik rahatsızlığı bulunanlar idari izinli sayılacak. Şartları uygun olan özel işletmelerde bu yönde teşvik edilecek.

Eğitimde sınav sürecinde 8. ve 12. sınıflar haricinde tüm sınıflar uzaktan eğitimle devam edecek.

Yeme içme hizmetini veren kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu ve benzeri yerler faaliyetlerine bayranm sonrasına kadar ara verecek. Lokantalar Ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel al sistemiyle çalışacak.

Düğün, nikah, nişan, kına, genel kurul ile toplantılar ile kapalı alanda yapılan etkinliklerin tamamı baylram sonrasına kadar ertelenmiştir.

Oteller sadece kendi müşterilerine sınırlandırılmış şekilde hizmet verecek sahte rezervasyon ve benzeri hilelere göz yumulmayacak. Evlerde toplu iftar gerçekleştirilemeyecek. Konaklama tesislerinde toplu iftar gerçekleştirilemeyecektir. Uygulama yarın akşam saatiyle başlayacaktır. Konuyla ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığınca bu akşam yayınlanacak genelgede belirtilecektir”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA