AKDENİZ YÜZÜNÜ TARIMA DÖNÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ YÜZÜNÜ TARIMA DÖNÜYOR!


 

Sahip olduğu 300 bin dekarlık hizmet alanının yarısına yakını tarım arazisi olan Akdeniz Belediyesi bünyesinde Tarım Müdürlüğü kurulması için Emek Partisi Meclis Üyesi Halil Kara’nın verdiği önerge kabul edildi.

GİZEM EKİCİ

 

Akdeniz Belediye Meclisi, Mayıs ayı ikinci birleşimini, Mustafa Gültak Başkanlığı’nda

gerçekleştirdi. Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı, bir önceki birleşim tutanak özetinin kabulüyle sürdü. Ardından Meclis’e gelen; 2020 Mali Yılı Kesin hesabını içeren komisyon raporlarının görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

 

AKDENİZ’DE, ‘TARIMSAL HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ’ KURULACAK

Toplantıda; Emek Partisi Meclis Üyesi Halil Kara’nın, 65 mahallesi olan ve 40 mahallesinde yoğun şekilde tarım ve hayvancılık faaliyetleri yürütülen Akdeniz ilçesinde, belediye bünyesinde ‘Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ kurulması ile ilgili komisyonlardan gelen raporlar görüşüldü.

Komisyonlarda kabul edilen rapor, Meclis üyelerince de oybirliğiyle kabul edildi. Başkan

Gültak’ın talimatı üzerine, belediye bünyesinde söz konusu müdürlüğün kurulması için gerekli girişimler başlatıldı.

 

“İLÇE YÜZÖLÇÜMÜNÜN YARISINDAN FAZLASINDA TARIM VE HAYVANCILIK YAPILIYOR”

Emek Partili Kara önergesinde; 300 bin dekar yüzölçümü, 65 mahallesi bulunan Akdeniz ilçesinin 40 mahallesinde tarım ve hayvancılık faaliyetleri yürütüldüğüne dikkat çekiyor.

Halil Kara, “Tarım açısından baktığımızda; 61 bin dekarda narenciye, 41 bin dekarda örtü altı sebzecilik, 14 bin dekarda meyvecilik, 12 bin dekarda bağcılık, 2 bin 500 dekarda zeytincilik, 2 bin dekarda açık sebzecilik, 2 bin dekarda buğday, bin 500 dekarda muz, 600 dekarda süs bitkileri, 500 dekarda yem bitkileri olmak üzere; 137 bin 100 dekarında tarımsal faaliyet yürütülmektedir.

Hayvancılık açısından baktığımızda ise; 11 bin büyük baş hayvan, 70 bin küçükbaş hayvan, bir milyon 750 bin kanatlı hayvan, 20 bin arı kovanı bulunmaktadır. Avlanma sezonunda aylık ortalama 500-550 ton balık avlanmaktadır.

Tarım ve hayvancılık faaliyetleri toplamı açısından baktığımızda, ilçe yüzölçümünün yarısından fazlasında bu faaliyetler yürütülmektedir.

 

BU BİRİM BİR İHTİYAÇ

Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğe göre kadro unvanları listesinde 62 müdürlük belirlenmiş, ilçe belediyelerinin durumlarına göre bu müdürlükler içerisinden belirleme yapmaları sağlanmıştır. Belediyemiz bu müdürlüklerden 22 sini belirlemiş, iş ve işlemlerini bu müdürlükler aracılığı ile yürütmektedir.

Tabi ki, alışıldık olan, belediye yönetiminin yani idarenin icra organı olarak, birimlerin kurulması-kaldırılması ve birleştirilmesi konusunu meclise getirmesi ve meclisten onay almasıdır. Ancak, tarımsal etüt ve projeler hazırlamak, bitkisel üretim, hayvansal üretim, tarım ürünleri işleme ve gıda üretim hizmetleri gibi işlerin yürütülmesi için bir birime ihtiyaç duyulduğu da ortadadır. Ülkemizi ve dünyamızı kökten sarsan pandemi ve yine ülkemiz ve dünyamızın içinde bulunduğu; iklim krizi, susuzluk, kuraklık ve gıdaya olan ihtiyaç da göstermiştir ki; tarım başat sektörlerden biridir. Belediyemizin de bu duruma uygun konumlanması ilçemizde tarımın gelişmesi ve desteklenmesi açısından uygun olacaktır.

Tarımsal faaliyetlerin yürütülmesi için Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü kurulmasının olumlu bir adım olacağı düşüncesindeyim” ifadelerine yer veriyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA