İNCE HESAPLAR!... | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İNCE HESAPLAR!...


 

Bugün yapılacak Mersin Büyükşehir Meclisi’nde Başkan Seçer’in geçen oturumda gündeme alarak komisyonlara havale ettiği 265 milyon TL’lik borçlanma yetki talebinin gündemde yer almaması ve devam eden imar planları görüşmeleri kulislerde hareketli saatlere neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Haziran Ayı Olağan Toplantı Döneminin I. Birleşimi bugün Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Vahap Seçer’in, ilk oturumda komisyonlara hava edilen 265 milyon TL’lik borçlanma yetki talebinin öne çıkması beklenen meclis gündeminde bu konunun olmaması dikkat çekti.

 

İMAR PLANLARI MASADA

Büyükşehir için bir çok defa borçlanma yetkisi istemesine rağmen Meclisten olumlu yanıt alamayan Seçer, geçen hafta MESKİ için istediği 85 milyon TL’lik borçlanma yetkisini ise zorlanmadan almıştı.

Ancak bu hafta borçlanma talebinin komisyonlardan meclise gelmemesi “Verilmeyecek” yorumlanıra neden olsa da, kulislerde farklı yorumlar öne çıkıyor.

Bir yandan ilçe belediyelerin alt ölçekli imar planı görüşmelerinin de devam ettiği mecliste adeta kozların paylaşıldığı ve buna göre hamleler, ince hesaplar yapıldığı gelen bilgiler arasında.

 

TARTIŞMALI BORU HATTI YENİDEN MECLİSTE

Öte yandan az gündem maddesi el toplanacak mecliste ilk olarak idareden gelen konular ele alınacak. Bu kapsamda; yeniden görüşülmek üzere Meclis’e iade edilen tartışmalı boru hattı konusu yeniden ele alınacak.

Aves Dış Ticaret tarafından Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Karaduvar Mahallesi ve Kazanlı Mahallesi’nde yapılmak istenen Aves-Ataş arası Boru Hattı İşaretlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile ilgili tepkiler sürerken çıkacak karar kent kamuoyunda ilgiyle takip ediliyor.

Mecliste görüşülecek bir başka konu ise İtfaiye Daire Başkanlığının hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi ile can ve mal güvenliğinin sağlanması için 20 adet İtfaiye arazözünün 2021 yılında edinilecek taşıtlar (T1) cetveline eklenmesi ile ilgili konunun görüşülmesi olacak.

 

KOMİSYONLARIN GÜNDEMİ KISA

Komisyonlara havale edilen konuların görüşülmesi ile devam edecek mecliste, Mülkiyeti Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait, Yenişehir İlçesi Bahçe Mahallesi, 3136 ada 1 No.lu 10.689,00 metrekare yüzölçümlü ve 2 parsel No.lu 7.366,00 metrekare yüzölçümlü, imar planında B.H.A olarak işaretli taşınmazların Su Müzesi ve Çevre Düzenleme projesi yapılmak üzere 25 (yirmi beş) yıl süre ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü adına tahsis edilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konunun görüşülmesi de ele alınacak.

Mecliste ayrıca Anamur İlçesi 1. Etap (Merkez, Ören, Bozdoğan, Kaşdişlen Bölgeleri) 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı’na (Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 09.02.2021 tarihli ve 76 sayılı kararı) gelen itirazlar ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Ulaşım Komisyonu ile Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Koordine ve İzleme Komisyonu’na müştereken havale edilen konunun görüşülmesi yapılacak. 

Son olarak  Tarsus İlçesi, Yenice ve Çevresine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonuna gelen 12 adet itiraz ile 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planına (Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11.01.2021 tarihli ve 28 sayılı kararı) gelen 9 adet itiraz ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu'na müştereken havale edilen konunun görüşülmesi gerçekleşecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA