TARTIŞMALI BORU HATTINA GEÇİT VERİLMEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARTIŞMALI BORU HATTINA GEÇİT VERİLMEDİ


 

Hediye Eroğlu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Haziran Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Toplantıda Aves Akaryakıt Dolum Şirketinin tartışmalı boru hattı projesi yeniden gündem oldu.

Aves’in, ATAŞ’a ait terminal deposundan kendi deposuna doğru, Karaduvar Mahallesi içinden ve yol kenarından petrol boru hattı geçirmek istemesi daha önce Akdeniz Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle reddedildi.

Ancak daha sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Cumhur İttifakı’nın sandalye üstünlüğüne sahip olması sonucu oy çokluğuyla kabul edilen teklifi bu defa da Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, veto ettiğini açıklayarak, yeniden meclise getirdi.

Başkan Seçer, Karaduvar ve Kazanlı Mahallesi arasında Aves-Ataş arasında boru hattı işaretlenmesine ilişkin 1/1000 bin ölçekli imar planı değişikliği ile ilgili ısrar kararı arayacağını söyledi.

Bu konuyu yeniden gündeme getirmesini nedeninin bu işin baştan sona yanlış olması olduğunu söyleyen Seçer “Hukuken zemine oturmaması ve yanlış iliklenen düğmenin yanlış olarak devam etmesi. Bu yanlıştan dönmek lazım. Bu inançla bu veto hakkımı kullandım” dedi.

Konuyla ilgili Akdeniz’de söylenenler ile yapılan uygulamaların farklı olduğunu söyleyen Seçer, “Bu da bizim açımızdan doğru bir çalışma yöntemi değil. Bu teklif aynı şekilde Büyükşehir’e gelse bundan sonra hukuksal bir tartışmaya meydan var. Bunu reddetmem gerekiyordu, komisyona sevk etmemem gerekiyordu. Çünkü bunu da daha sonra tespit ettik. Çünkü benden 1/1000’lik plan değişikliği isteniyor. Adama gel yap’ diyor bedelini alıyorsun, sonra reddediyorsun. Sonra benim kucağıma geliyor, kötü adam Büyükşehir belediye başkanı. Kötü adam Büyükşehir belediye başkanı değil, Büyükşehir belediye başkanı doğrunun, hakkın peşinde. Bende yöntem yanlış olduğu için veto ettim” diyerek, ısrar kararını oylamaya sundu.

Israr kararında üye tam sayısının salt çoğunluğuna ihtiyaç olduğunu anımsatan Seçer, 40 üyenin daha önce alınan kabul kararında ısrarcı olması gerektiğini hatırlattı. Ancak yapılan oylamada Cumhur İttifakı’nın daha önceki kararın tekrar kabul edilmesi için verdiği 38 kabul kararı, yeterli olmadı ve önceki karar geçersiz sayıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA