PARKOMAT SORUNU MECLİSE TAŞINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PARKOMAT SORUNU MECLİSE TAŞINDI


 

Mersin’de bir başlatılıp bir sonlandırılan Parkomat konusunda mağdur olan esnaf konuyu Büyükşehir Meclisine taşıdı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de esnafın büyük mağduriyet yaşadığı parkomat sorunu Büyükşehir Meclisi’ne taşındı. Esnaf meclise çıkarma yaparak soruna çözüm isterken, AKP’li Meclis üyeleri konuyu gündeme getirerek, Büyükşehir yönetimine çözüm çağrısı yaptı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, çarşı esnafı ile görüşme yapılması için normalleşmeyi beklediğini söyleyerek, gerekli irtibatın kurulması için birimlere talimat verdi.

Seçer konuyla ilgili yaptığı açıklamada da, “Meclisimizden 19 Şubat 2020’de onay alarak Parkomata başladık 97 personeli de seçerek aldık. Düzgün de çalışıyorlardı. Tek taraflı olarak mağduriyet de yaşıyorlardı. Darp edildiler, sözlü, fiziksel tacize de uğradılar. Çünkü bizim vatandaşımız haklı veya haksız olarak para ödemeyi sevmiyor. Ardından pandemi süreci başladı. Pandemi sürecinde uygulamayı durdurduk.

Parkomatta görevli 97 personelimiz sosyal hizmetlerde gıda kolisi dağıtımından, sıcak yemek servisi yaptılar yani ihtiyaç olan alanlara gönderdik.

1 Haziran’da ortalık biraz düzelince normalleşme başlayınca ilk etapta 13 bölgede başladığımız faaliyeti 2 bölgede 27 personelle, 339 araç kapasiteli bölgeye çektik. Biz burada parasal kazanç gütmedik.

 

“ÇOK KÖTÜ BİR ORTAMA DÜŞTÜK”

Uygulamadan çıktığımız önceki günlerde her ay 40 bin TL’lik bir açık vardı. Biz bunu esnaf için yaptık. Esnafın kendisi zorluk çıkardı. Arabayı koydu akşama kadar kaldırmadı. Müdahale ettiğinde arkadaşlarımız şiddet gördü. Vatandaşlar ile görevli personel arasında tartışma olduğu zaman biz kötü bir ortama düştük. Biz esnafa yardımcı olalım derken bazı esnafların yarattığı sorunlarla karşı karşıya geldik. Çok kötü bir ortama düştük.

Bizim bu bölgede park edecek 250-300 araç kapasiteli otoparklarımız var. Bir de sonbaharda hizmete girecek olan 400 araçlık katlı otopark yapılıyor. Tüm bu çalışmalar oradaki sorunu ortadan kaldırmak için. Ben toplantı sözü verdim ve bekledim çünkü kapanma söz konusuydu. Bu haftada olabilir, ilgili arkadaşlarla temasa geçip bir toplantı tertip edin. Bir çözüm bulalım” diye konuştu.

 

 

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA