CHP’DEN TOROSLAR’A ‘KİŞİYE ÖZEL’ ÇÖZÜM TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’DEN TOROSLAR’A ‘KİŞİYE ÖZEL’ ÇÖZÜM TEPKİSİ


 

Toroslar’da yeni hazırlanan imar planlarındaki yeşil alan işaretlemeleri bazı vatandaşları mağdur ederken belediyeye ‘kişiye özel’ çözüm eleştirisi geldi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de yıllardır kanayan yara olan imar planları ile ilgili son 7 yıldır süren çalışmalar kapsamında 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları için yürütülen sürecin hızlanması ile aksaklıklarda ortaya çıkmaya başladı.

Toroslar’da yeni hazırlanan imar planlarındaki yeşil alan işaretlemeleri bazı vatandaşları mağdur ederken belediyeye ‘kişiye özel’ çözüm eleştirisi geldi.

 

“ACELE EDİLİDİ”

Toroslar Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Tuncay Gökçel, imar planında ki düzenlemeler kapsamında mağdur olan bir vatandaşın mağduriyetini gidermek için harekete geçen belediyeyi, benzer durumdaki mağdurları görmemekle eleştirdi.

Kişiye özel çözümler üretildiğini savunan Gökçel, “Toroslar’da el konan arazisini kurtarmak için dava açan ve yaklaşık 30 yılda yerel ile bölge mahkemelerini kazanması sonrası dosyası Danıştay’a giden Osman Şeker isimli vatandaş ile belediye takas yoluyla anlaşma sağlamaya çalışmakta. Bunun için de anlaşılamayan bir nedenle acele edilmektedir. Ben bu konunun takipçisiyim ve gerekirse konuyu yargıya taşıyacağım” dedi.

 

“VATANDAŞIN İMARLI ARSASI PARK OLDU”

Öte yandan benzer durumda çok sayıda vatandaş olduğunu ancak belediyeni bu vatandaşların taleplerine kulak tıkadığını öne süren Gökçel, “Örneğin Karaisalı’da 71 ada 1 parsel nolu taşınmaz, 1984 yılında yapılan imar uygulamasından gelen bir parsel. O tarihten sonra 1/5 bin ölçekli planda niteliği korunarak imar görmüştür. 71/1’in geldisi olan parselden yüzde 35 oranında Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) kesilmiş ve içinden de yüzde 23 oranında kamu hizmetleri katılım payı ayrılmış. Bu da talep dışındaki 3 parsele dağıtılmıştır. Dolayısıyla imar planının uygulamasında konut alanı olarak hak ediş verilmesine rağmen imar planında park alanı olarak işaretlenmiştir” diye konuştu.

Konunun hak sahibi tarafından yargıya taşındığını söyleyen Gökçel, kendisinin de takipçisi olduğunu söyleyerek, bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini söyledi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA