720 YILLIK ÇINAR İLE 820 YILLIK ZEYTİN ANIT AĞAÇ OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

720 YILLIK ÇINAR İLE 820 YILLIK ZEYTİN ANIT AĞAÇ OLDU


 

Mersin’in Gülnar ilçesi Zeyne Mahallesi’ndeki 720 yıllık çınar ağacı ile Mut’un Çortak Mahallesi’ndeki 820-650-435 yaşlarında zeytinler anıt ağaç olarak tescillendi.

Gizem Ekici

 

Mersin’in Gülnar ilçesi Zeyne Mahallesi Pınarbaşı mevkiindeki yaklaşık 720 yaşında olan çınar ağacı ile birlikte 4 Adet çınar anıt ağaç alarak tescil edildi. 1. ağaç 720, 2. ağaç, 195, , 3.ağaç 220, 4. ağaç 285 yıl olarak tespit edilerek anıt ağaç olarak tescil edilirken tescil tabelası Zeyne Pınarbaşı’nda yapılan program ile yerlerine takıldı.

Programa; İlçe Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, Mersin Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürü Zübeyir Güvel ve mahalle sakinleri katıldı.

Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın yaptığı konuşmada; “Gülnar İlçemiz Zeyne Mahallesinde bulunan anıt çınar ağacımızın önündeyiz. Anıt ağacımız 720 yıllık bir ağaçtır. Anıt ağacımız nedir, anıt ağacımız geçmişten gelecek nesillere köprü vazifesi gören anıt niteliğindeki ağaçlardır. Bu ağaçlarımız Bakanlığımıza müracaat edilerek Bakanlığımızın onayından sonra  tescil edildi. İnşallah gelecek nesillere aktarmak için korumaya devam edeceğiz. Bu vesileyle 5-11 Haziran Dünya Çevre Haftası kapsamında bugün Zeyne bölgemizdeki anıt ağaçların tescilini gerçekleştirdik, korumasını gerçekleştirdik. Gelecek nesillere aktarma konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Anıt ağaçların korunacağını ve bu gibi çalışmaların devam edeceğini belirten Kaymakam Yunus Emre Bayraklı ile Başkan Ünüvar da tescil için çaba gösterenlere teşekkür ederek ilçede anıt ağacı statüsüne giren diğer ağaçlar içinde Mersin Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü ile birlikte çalışmalara devam edeceği bilgisini verdi.

 

MUT'TA 3 ZEYTİN AĞACI TESCİLLENDİ

 

Mersin'in Zeytin üretim merkezlerinden Mut’ta anıt ağaç olarak tescilli bin 300 yıllık zeytinin ardından 820-650-435 yaşlardındaki 3 zeytinin anıt ağaç olarak tescili yapıldı.

Çortak Mahallesindeki Anıt Ağaç tescil törenine İlçe Kaymakamı Fatih Erdoğan, Belediye Başkanı Volkan Şeker, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Özgün Yalçın, birim amirleri ve çiftçiler katıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır burada yaptığı konuşmada, “Geçmişten geleceğe uzanan, tarihe ışık tutan hazineleri açığa çıkarmak için Mersin Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü tarafından Haydar mahallesinde 1300 yaşında zeytin ağacı, Çortak mahallesinde 820 yaşında zeytin ağacı, Kurtuluş mahallesinde 650 yaşında zeytin ağacı, Hacısait mahallesinde 435 yaşında zeytin ağacının yapıldığını söyledi. Mut merkez Çınaraltı Parkındaki 4 adet çınar ağacının tescilinin daha önce yapıldığını hatırlatan Bayır, “Yalnızcabağ Mahallesi’ndeki Nuri Sofi Türbesi yanında 19 Ardıç ağacı tescil çalışması yapıldı. Hacınuhlu mahallesinde tahmini 1100 yaşında olduğu tespit edilen zeytin ağacı önümüzdeki günlerde tescili yapılacak" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA