SOĞUCAK’TA, ORMAN GENÇLEŞTİRME Mİ YAPILDI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SOĞUCAK’TA, ORMAN GENÇLEŞTİRME Mİ YAPILDI?


 

Emirler’in ardından Soğucak’ta yapıldığı iddia edilen gençleştirme çalışmalarına vatandaştan ‘kıyım’ tepkisi geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in oksijen deposu olarak bilinen Yenişehir ilçesinde 10- ile 20 yaş arasındaki çam ağaçlarının gençleştirme adı altında Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kesilmesi tepkilere neden olurken yeni bir iddia tepkileri büyüttü.

Mersin'in merkez ilçelerinden Toroslar’da kentin rantı en yüksek bölgelerinden biri olan mesire alanları ile çevrili yayla yerleşim alanı olarak öne çıkan Soğucak Mahallesi’nde Orman Bölge Müdürlüğü’nün gençleştirme çalışması yaptığı öne sürüldü.

Kent merkezine 24 kilometre kuzeyinde, Toros Dağları güney yamaçlarında, 825 metre rakımlı bir mahalle olan Soğucak’ta yapıldığı iddia edilen gençleştirme çalışmalarını sosyal medyada paylaşım yapan bazı vatandaşlar kıyım yapıldığı gerekçesiyle eleştirdi.

Cemal Taşyürek isimli yurttaş, “Sanki çok orman varmış gibi güzelim ormanı kevgire çevirmişler. Değer mi üç beş kamyon ağaç için yazık (Soğucak Bekiralanı)?” yorumu yaparken, bazı vatandaşlar gençleştirme çalışmalarının ormanlar için gerekli olduğuna vurgu yaptı.

Ancak yurttaşlar ağaç dikimlerinin de benzer oranda yapılmadığını savunarak, Orman Bölge Müdürlüğünü eleştirdi.

Enis Özer isimli bir yurttaş ise “Dağ tarafında ne kadar orman varsa rezil ettiler doğru düzgün ağaç kalmadı. Ne zaman bisikletle dolaşmaya çıksak motorlu testere sesi orayı burayı kesiyorlar. Özellikle bazı bölgelerde eskiden ağaçlar arasında giderken şimdi tamamen açıkta gidiyoruz. Ahlaksız ağaç mafyaları sarmış memleketi, ormanlar tamamen sahipsiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA