MERSİN’İN 3 ÖNEMLİ PROJESİNİN İMZALARI ATILDI


 

Mersin’de, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından 2021 Yılı Yenilik ve Verimlilik Küçük Ölçekli Altyapı Programı çerçevesinde kabul edilen 3 proje, Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun katılımıyla imzalandı. Toplam bütçeleri 9 milyon liranın üzerinde olan 3 projenin Mersin’e hayırlı olmasını dileyen Vali Su, “Bu projelerle ilimizde çok ciddi, güzel hizmetlere imza atacağız” dedi.

 

ÇKA tarafından kabul edilen Mersin Valiliğinin ‘Uzuncaburç Arkeoköyü ve Rotaları’ ve ‘Doğu Dağlık Kilikya Bölgesinde Alternatif Turizm Konseptlerinin Geliştirilmesi Projesi’ ile Silifke Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) ‘Silifke OSB'de Daha Temiz Sanayi İçin Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi Kurulması’ projelerinin imza töreni düzenlendi. Valilik binasında gerçekleştirilen törene, Mersin Valisi Su, ÇKA Genel Sekreteri Savaş Ülger, Silifke OSB yetkilileri ve vali yardımcıları katıldı.

 

“3 PROJEYİ İMZALAYACAĞIZ”

Vali Su, yaptığı konuşmada, Mersin’de 3 projenin imzalarının atılacağını söyledi. ÇKA’nın, hem özel sektör hem de kamuda yatırımcıların ve girişimcilerin projelerine destekler sunduğunu belirten Su, “Bu çerçevede bugün biz, Valiliğimizin iki projesi ve Silifke Organize Sanayi Bölgemizin bir projesiyle ilgili 2021 Yılı Yenilik ve Verimlilik Küçük Ölçekli Altyapı Programı çerçevesinde 3 projeyi imzalayacağız. Projelerimiz kabul edildi. İnşallah bu projelerle ilimizde çok ciddi, güzel hizmetlere imza atmış olacağız” diye konuştu.

 

“SİLİFKE OSB’DEKİ ATIKLAR, ÇEVREYE ZARAR VERMEDEN ARITILACAK ”

Projelerle ilgili bilgi veren Su, ‘Silifke OSB'de Daha Temiz Sanayi İçin Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi Kurulması’ projesi ile önemli bir adım atacaklarını söyledi. Silifke OSB’de yer alan endüstriyel tesislerden kaynaklanan atık suların, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ile belirlenen desarj standartlarına göre arıtılmasını sağlayacak Ortak Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi kurulacağını dile getiren Su, “Bu atıkların en uygun şekilde çevreye zarar vermeden arıtılması yönünde bir proje bu. Yaklaşık 3 milyon 500 liralık proje bütçesi var. Biz, bunun 2 milyon 145 bin lirasını ÇKA’dan hibe olarak veriyoruz; 1 milyon 356 bin lirasını da OSB’miz karşılayacak. Bu sayede daha temiz bir sanayi için Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisinin kurulmasını Silifke ilçemizde gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

 

“SİLİFKE’DE 25 BİN 678 METREKARELİK ALAN ÜZERİNDE KONAKLAMA TESİSİ KURULACAK”

Diğer iki projenin turizmle ilgili altyapı programı olduğunu kaydeden Su, Doğu Dağlık Kilikya Bölgesinde Alternatif Turizm Konseptlerinin Geliştirilmesi Projesinin, Silifke’de turizm potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik ciddi bir faaliyet yürüteceklerini vurguladı. Su, “Bu projeyi biz Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOP), Silifke Belediyesi ve Silifke Müze Müdürlüğümüzle ortak gerçekleştireceğiz. Proje kapsamında yaklaşık 25 bin 678 metrekarelik alan üzerinde dinlenme, eğlenme ve piknik amaçlı kullanım alanları, çadır ve karavanlı kamp alanları, trekking, spor ve aktivite alanları, duş ve soyunma kabinleri ile kültür turistleri başta olmak üzere her türlü turistin ihtiyacını karşılayacak bir konaklama tesisi kurulması ve tesisin tanıtımının yapılmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Projenin toplam bütçesinin yaklaşık 2 milyon 592 bin lira olduğu bilgisini veren Vali Su, ÇKA’nın yaklaşık 1 milyon 799 bin lirasını karşılayacağını, kalan kısmı da valilik olarak karşılayacaklarını ifade etti. Su, “İnanıyorum ki, bu projede Silifke ve civarındaki bölgemizde turizm potansiyelinin değerlendirilmesine yönelik çok ciddi bir imkan sağlanmış olacak” dedi.

 

“UZUNCABURÇ ÖREN YERİMİZ GERÇEKTEN ÇOK ÖNEMLİ”

Valiliğin diğer projesinin de yine turizme yönelik Uzuncaburç Arkeoköyü ve Rotaları projesi olduğunu belirten Su, şunları söyledi: “Projemizin toplam bütçesi yaklaşık 3 milyon 153 bin lira. Bunun 1 milyon 999 bin lirasını Kalkınma Ajansından temin edeceğiz. Eş finansmanımız da 1 milyon 153 bin lira. Uzuncaburç ören yerimiz gerçekten çok önemli. Orada birçok tarihi mekan var. Bu projeyle de Uzuncaburç ören yerinin yaşayan açık hava müzesi/arkeoköy dönüşümüne yönelik fiziksel altyapısını iyileştirmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca, Uzuncaburç arkeoköyü tamamlayıcı bir turizm ürünü olarak kültür rotalarını ticarileştirmeyi hedefliyoruz.”

 

“ÜÇ PROJE DE İLİMİZE ÇOK CİDDİ KAZANIMLAR SAĞLAYACAK”

Üç projenin de Mersin’e ve ilin gelişimine hayırlı olmasını dileyen Su, emeği geçen herkese teşekkür etti. Su, “İlimizde ören yerleri ve tarihi alanlarla ilgili çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Tarsus’tan Anamur’a kadar olan güzergahta, Çamlıyayla, Gülnar ve Mut dahil hem tarihi ören yerlerimiz hem diğer tabiat varlıklarımızla ilgili çok ciddi çalışmalar yaptık. Restorasyonlarına yönelik çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Bu çalışmaları bir kitap haline getiriyoruz. İnanıyorum ki, turizmle ilgili olan bu iki proje de ilimize çok ciddi kazanımlar sağlayacak. Silifke OSB’ye yapacağımız arıtma tesisi de çok önemli. Bu proje de sanayimiz açısından oraya önemli bir değer kazandıracak” diye konuştu.

Vali Su’nun konuşmasının ardından 3 proje, ÇKA Genel Sekreteri Ülger, vali yardımcıları ve Silifke OSB yetkilileri tarafından imzalandı. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA