SORGUN BARAJI İÇİN İMZALAR ATILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SORGUN BARAJI İÇİN İMZALAR ATILDI


 

DSİ Genel Müdürü Yıldız müjdeyi verdi: “Mersin Sorgun Barajı sulamasında imzalar atıldı”

Haber Merkezi

 

DSİ Mersin iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Mersin ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

 

60 BİN DEKAR ARAZİYİ SUYA KAVUŞTURMAK İÇİN İMZALAR ATILDI

Mersin Sorgun Barajı Sulaması işinin ihalesinin yapıldığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Mersin Sorgun Barajı Sulaması işinin ihale süreci tamamlanmış olup, işin yapım sözleşmesini imzaladık. Projenin tamamlanması ile “Mersin’in Erdemli İlçesindeki 60 bin dekar zirai arazinin sulama hatlarının imalatı yapılmış olacaktır” dedi.

 

PROJENİN ANA SU KAYNAĞI BU YIL TAMAMLANIYOR

Mersin Sorgun Barajı Sulaması’nın ana su kaynağını oluşturan Sorgun Barajı Mersin ili Erdemli İlçesinin 45 km kuzeybatısında, Sorgun Köyü’nün güneyinde bulunmaktadır. ‘Ulaşım yolları, vana odası ulaşım yolu, 586 metre uzunluğundaki derivasyon tüneli ve gövde dolgusu tamamlanmıştı. 2021 yılı sonunda su tutmayı hedeflediğimiz Barajda, önyüz beton imalatlarımız devam etmektedir.

Temelden yüksekliği 109 metre ve su depolama kapasitesi 53 milyon m3 olan Mersin Sorgun Barajı ve Sulamasının tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 122 Milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir’ dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA