MİNİK DURU’NUN ÖLÜMÜNDE GÖZLER BİLİRKİŞİDE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİNİK DURU’NUN ÖLÜMÜNDE GÖZLER BİLİRKİŞİDE!


 

Mersin’de babasının doğum günü için ailesiyle birlikte gittikleri restoranın oyun parkındaki oyuncak helikopterde elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden 5 yaşındaki Duru Tan’ın ölümüne ilişkin bilirkişi raporu 7 Temmuz’da yapılacak duruşmada mahkemeye sunulacak!

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin'de babasının doğum günü için ailesiyle birlikte gittikleri restoranın oyun parkındaki oyuncak helikopterde elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren 5 yaşındaki Duru Tan'ın ölümünden sorumlu sanıkların yargılanmasına devam ediliyor.

Davanın 6’ıncı duruşması 7 Temmuz’da Mersin 19. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek. Önceki duruşmada mahkeme hakimi oluşturacak bilirkişi heyetinin dosyaya konu suç yönünden kusur oranlarının tespitini yapmasını isteyerek, duruşmayı ertelemişti. Bu duruşmada İstanbul Teknik Üniversitesine bağlı bir elektrik mühendisi, bir makine mühendisi ve bir iş sağlığı güvenliği uzmanından oluşturulan bilirkişi heyetinin dosyaya konu suç yönünden kusur oranlarının tespitini yapması bekleniyor.

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Mersin Serbest Bölgesinde çalışan Zafer Tan (45), doğum günü dolayısıyla eşi Nilgün Tan (37), kızları Duygu (15) ve Duru (5), yakın arkadaşı ve onun çocuklarıyla birlikte 30 Ağustos 2019 tarihinde merkez Toroslar ilçesi Doruklu Mahallesi'ndeki bir restorana yemeğe gitmiş, restoranın oyun parkında oynamaya başlayan çocuklardan Duru Tan, oyuncak helikopterde hareketsiz halde bulunmuş ve elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdiği anlaşılmıştı.

Olayın ardından Tan ailesi, kızlarının ölümünde ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle restoran işletmecisi Fatma A. ve oğlu Hasan A. ile restoran çalışanları hakkında dava açmıştı. Cumhuriyet Savcılığı iddianamesinde, restoran işletmecisi anne ve oğula, bilinçli taksirle bir insanın ölümüne neden olma suçundan 9 yıla kadar hapis cezası, iki restoran çalışanının ise basit taksir düzeyinde ihmalleri bulunduğu gerekçesiyle cezalandırılmaları istenmişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA