‘ARPALIK’ TARTIŞMASI MECLİSİ GERDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘ARPALIK’ TARTIŞMASI MECLİSİ GERDİ!


 

Akdeniz Belediye Meclisi’nde Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı’na mensup meclis üyeleri arasında ‘arpalık’ tartışması yaşandı.

HEDİYE EROĞLU

 

Akdeniz Belediye Meclisi, Temmuz ayı birinci birleşim, birinci oturumunu Mustafa Gültak

Başkanlığı’nda gerçekleştirdi.

Mecliste Başkan Gültak’ın, Millet Bahçesi’nin kendilerine devredilmesi ile burada yapılacak işler için; belediye tüzel kişiliğine ait Akdeniz İmar, İnşaat, Kültür, Orman Ürünleri, Tarım, Turizm, Ticaret Anonim Şirketi’nin 100 bin TL olan sermayesinin, 10 milyon TL’ye kadar çıkarılması konusunda yetki talebi ‘arpalık’ tartışmasına neden oldu.

HDP ve CHP’li  Meclis üyelerinin bu tür şirketlerin belediyelerin arka bahçesine dönüştüğünü savunarak, ‘arpalık’ haline getirildiğine ilişkin eleştirilerine, MHP’li Meclis üyelerinden Büyükşehir göndermeleri Denizkızı Şirketi örneğiyle tepki geldi.

 

DENİZKIZI ŞİRKETİNE ‘ARPALIK’ ELEŞTİRİSİ

MHP’li Meclis üyesi Tufan Nenni, yetkinin rutin bir işlem olduğunu savunarak, “Arpalıktan bahsettiler. Denizkızı sahilde iki tane şemsiyeyi şezlongu 100 liraya vererek zarar ediyor da belediye bütçesinden 10 milyon lira destek mi sorun, bu işi uzatmanın bir anlamı yok. Tabiki araştırılsın, komisyonlarda tartışılsın ama arpalık diyorsanız Denizkızı’nın gece 12’lerde 1’lerde saltanat kurup parasını yiyenlere arpalığı sorun. Ama burada öyle bir şey yok” dedi.

Akdeniz Belediyesi yönetiminin pandemiye rağmen kente kaynak kazandırdığını savunan Nenni, “Eğer ki arpalıktan bahsediliyorsa önce bu Denizkızı’nın gece hangi içki sofralarında kimlere peşkeş çekildiğini bir bakalım. Buna rağmen Cumhur ittifakı, Denizkızına 10 milyon zararından dolayı para vermiştir. Buda olması gereken bir şey” dedi.

 

CHP’Lİ DÖVENCİ’DEN SAVUNMA

Bunun üzerine söz alan CHP’li Serhat Servet Dövenci, kendi döneminde Denizkızı’na verilen 10 milyon TL’lik destek ile ilgili, “Denizkızı AŞ’nin bir buçuk yıl önceki yönetim kurulu başkanı olduğum için bu laf bana da dokundu. Denizkızı denildiği gibi bir arpalık değildir. Orada yapılan hizmet halka hizmettir. Kar amacı gözetilmiyor. Bazı yerlerden para kazanılmaz. Büyükşehir Ekmek Fabrikası çalışıyor zarar ediyor. Niye zarar ediyor halka hizmet için kurulmuş çünkü. Bazı giderler şişirilmiş olabilir ama arpalık değildir” dedi.

 

KOCAMAZ DÖNEMİ YİNE TANSİYONU YÜKSELTTİ

Tufan Nenni’ye cevap veren CHP’li Aydın Demirci ise Burhanettin Kocamaz dönemine gönderme yaparak, “Belediye MHP’de iken sahillerin geliri belediye değil Ülkü Ocakları’na gidiyordu” iddiasında bulundu.

Nenni ise Burhanettin Kocamaz döneminin ihalelerinin araştırılmasını istediğinde herkesin kendisine düşman kesildiğini söyledi.Tufan Nenni,  “Ocaklara gittiğiniz söylediğiniz paralarla ilgili Kocamaz döneminin hesaplarını savcılığa götürün dediğimizde kafanızı çevirdiniz” diyerek tepki verdi.

 

“KAMU KURULUŞUNA VEREREK ARPALIĞI ÖNLÜYORUZ”

Başkan M. Mustafa Gültak ise ‘arpalık tartışmalarına; Millet Bahçesi’ndeki bazı işletmeleri yine bir kamu kurumu olan Milli Eğitime devrederek onlar üzerinden işletmeye açma hamlesinin önemine değinerek yanıt verdi. Gültak, “Öğretmen Evi yıllardır işletmesini sürdüren profesyonel bir kurumdur. Kamu kuruluşudur. Biz böyle bir kurum elimizin altında var iken başka şekilde ihaleye çıksak bu sefer başka şeyler söyleyecektiniz. O yüzde biz burayı kamu kuruluşuna vererek bütün dedikoduların önüne geçmiş oluyoruz. Bunu tebrik etmeniz gerekir. Yıldırım hoca arpalık diyor ya biz burada arpalığı önlüyoruz. Kamu kuruluşuna vererek arpalığı önlüyoruz. Aslında sizin bizi tebrik etmeniz gerekir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA