YENİ AKADEMİSYEN ALIMI ÖNCESİ GÖZLER MEÜ’DE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİ AKADEMİSYEN ALIMI ÖNCESİ GÖZLER MEÜ’DE


 

Akademik kadrosunu güçlendirme peşindeki Mersin Üniversitesi (MEÜ) 14 yeni öğretim elemanı alacak. Ancak MEÜ’nün sık sık kadrolarına yönelik liyakat eleştirileri ile gündeme gelmesi nedeniyle alımlar kamuoyunda yakından takip ediliyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Sık sık kadrolarına yönelik liyakat eleştirileri ile gündeme gelen, devlet ve özel üniversiteler dahil 166 üniversite arasında 45. sırada bulunan Mersin Üniversitesi (MEÜ), akademik kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor.
Üniversiteden yapılan açıklamada 14 yeni öğretim elemanı alımı yapılacağı bildirildi.

Mersin Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada, 9 Ağustos’a kadar başvuru yapılabilecek sınavlar 16 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

Anamur Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Ana Bilim Dalına; okul öncesi öğretmenliği alanında lisans mezunu, Okul Öncesi Öğretmenliği alanında tezli yüksek lisans yapmış, yüksek lisanstan sonra yükseköğretim kurumlarında ders verme deneyimine sahip bir akademisyen alınacak.

 

TURİZM VE DENİZCİ AKADEMİSYENLER YABANCI DİLDEN MUAF

Yine Anamur’a Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Turizm ve Otel İşletmeciliği ana Bilim Dalı’na da bir öğretim görevlisi alınacak. Akademisyenin seyahat işletmeciliği/turizm işletmeciliği alanında lisans mezunu, turizm işletmeciliği alanında tezli yüksek lisans yapmış, yüksek lisanstan sonra yükseköğretim kurumlarında ders verme deneyimine sahip olması gerekiyor. Ancak ilandaki dikkat çekici ayrıntı bu akademisyenin yabancı dilden muaf olması oldu. Bu bölümlerdeki muafiyetler YÖK kararı doğrultusunda uygulanıyor.

Denizcilik Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Deniz ve Liman İşletmeciliği Ana Bilim Dalına da yine yabancı dilden muaf bir öğretim elemanı alınacak.

Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halk Edebiyatı Ana Bilim Dalı’na alınacak bir kişilik araştırma görevlisinin ise  Türk Dili ve Edebiyatı alanında lisans ve tezli yüksek lisans yapmış ve yine bu alanda doktora yapıyor olması gerekiyor.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Siyaset ve Sosyal Bilimler ana Bilim Dalına; kamu yönetimi (Siyaset ve Sosyal Bilimler) alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak şartıyla bir araştırma görevlisi alınacak.

Mersin Meslek Yüksekokulu Eczane Hizmetleri Bölümü için alınacak 1 öğretim görevlisinde aranan şartlarda; eczacılık alanında lisans mezunu olmak. Tıbbi Farmakoloji alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Lisanstan sonra alanında en az 5 yıl deneyime sahip olmak.

Mersin Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalına 1 öğretim görevlisi, Mersin Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalına 1 öğretim görevlisi, Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Şehir Planlama Ana Bilim Dalına 1 araştırma görevlisi, Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Kontrol ve Kumanda Sistemleri Ana Bilim Dalına 1 araştırma görevlisi, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Makine Teorisi ve Dinamiği Ana Bilim Dalına 1 araştırma görevlisi ve son olarak yine Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Mekanik Ana Bilim Dalına 1 araştırma görevlisi alınacak.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA