GEZENDE KANYONUNA RUS İLGİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GEZENDE KANYONUNA RUS İLGİSİ


 

Sosyal medyada yapılan tanıtımlar sonrası Mersin Gülnar İlçesine bağlı Gezende Kanyonu bu sene ziyaretçi akınına uğradı. Kanyonu bu sene yurdun çeşitli illerinden gelen 3 binden fazla doğaseverin yanında Ruslar da ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerden bir turizm firması tarafından getirilen 50’ye yakın Rus turist hem doğada gezmenin hem de kanyonda yüzmenin keyfini çıkardı.

HEDİYE EROĞLU

 

Gülnar Kaymakamlığı ve Belediyesi ile Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi ortaklaşa projesi olan “Gülnar Turizm Destinasyon ve Tanıtım Projesi” meyvelerini vermeye başladı. Proje kapsamında ilçenin doğal güzelliklerinin sosyal medya üzerinden yapılan tanıtım faaliyetleri ilgi gördü. Bu tanıtım faaliyetlerinde en büyük ilgiyi Gezende Kanyonu ile Bardat Yaylası’ndaki lavanta bahçeleri gördü. Gezende Kanyonu’nu bu sene 3 binden fazla yerli turistin yanında 50’ye yakın Rus turistte ziyaret etti. Caretta turizm firması tarafından Gezende Kanyonuna getirilen Ruslar doğada gezmenin ve kanyonda yüzmenin tadını çıkardı.

Gezende Köyü’nden olan ve bölgenin gönüllü turizm danışmanlığını yapan Zeki Özver, Gezende Kanyonunun tanıtımı için büyük çaba gösterdiklerini söyledi. Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı ve Belediye Başkanı Alparslan Ünüvar’ın bölgenin tanıtımına büyük önem verdiğini ve kendilerine büyük destek verdiğini ifade eden Özver, “Gezende Kanyonu görsel olarak Türkiye’nin 3. kanyonu. Bölgenin tanıtımına önem veriyoruz. Doğasever olduğunu ve bölgede tanındığımız için Türkiye’nin her ilinden insanlar bizi arayarak kanyonu gezmek istediklerini söylüyorlar. Biz elimizden geldiği kadar doğa severlere bölgenin tanıtımını yaparak gezdiriyoruz. Gezen, gören insanlar memnuniyetlerini dile getiriyor” şeklinde konuştu. Geçtiğimiz günlerde 50’ye yakın Rus turistin de Gezende Kanyonuna geldiğini ifade eden Özver, “Ruslar kanyonda yürüyüş yapıp hafif bir tırmanışın ardından tatlı suda yüzerek doğanın tadını çıkardılar. Buradan güzel bir anı ile ayrıldılar” dedi. Bardat Yaylasındaki lavanta bahçelerininde ilgi gördüğünü vurgulayan Özver, bölgenin gönüllü tanıtımını sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Gezende Muhtarı İbrahim Hakkı Küçük ise köylerindeki kanyona bu sene yoğun bir ziyaretçi akını olduğunu söyledi. Önceki yıllar sınırla sayıda insan gelirken bu yıl sosyal medya ve basın yayın organlarında yapılan tanıtım çalışmalarının ardından 3 binden fazla kişinin kafileler halinde gelerek bölgeyi gezdiğini anlatan Küçük, “Geçtiğimiz günlerde bir grup Rus turist te gelerek Gezende Kanyonunu gezdi. Ziyaretçiler gelmeye devam ediyor. Doğa ile baş başa zaman geçirmenin tadını çıkarıyor” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA