FELAKETİ YAŞADILAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FELAKETİ YAŞADILAR


 

Mersin’in Aydıncık İlçesi, önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve yerleşim yerlerine sıçrayan yangın nedeniyle tarihinin en zor anlarını yaşadı. Yangında 15 civarında ev ile çok sayıda sera yanarak kullanılamaz hale geldi. 52 evin tahliye edildiği yangında vatandaşlar canlarını zor kurtardı. Gazetemiz yayına hazırlandığında ekipler Bozyazı’nın Gözce Mahallesi’ne doğru ilerleyen alevleri kontrol etmeye çalışıyordu.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Aydıncık İlçesi Pembecik Mahallesi’nde önceki gün başlayan ve poyrazın da etkisi ile büyüyen alevler sabah saatlerinde ilçe merkezine ulaştı. Büyüyen alevler Yenikaş Mahallesi ve ile merkezdeki Atatürk Mahallesi’ndeki yerleşim yerlerindeki evlere sıçradı. Bölgedeki vatandaşların tahliye edilmesi ile facianın önüne geçildi. Şiddetli poyraz nedeniyle yangına müdahalede güçlük çekilmesi nedeniyle alevler Atatürk Mahallesi’nde bir evin tamamen 4 evin kısman yanmasına ve çok sayıda seranın hasar görmesine neden oldu. Yenikaş Mahallesi’nde de yangının hasarı daha da büyük oldu. Burada da evlerin erken tahliye edilmesi ile facianın eşiğinden dönüldü. Yenikaş Mahallesi’nin üst tarafları, Hasancık ve Yağırat mevkiinde ilk alınan bilgiye göre 15 ev alevlerin arasında kalarak yandı. Seralarda büyük hasar oluştu. Ekipler alevleri kontrol altına almak büyük çaba gösterdi. Alevler mahalle merkezlerinde yanacak ormanlık alanların tükenmesi nedeniyle etkisini kaybetti ancak Bozyazı’nın Gözçe ve Aydıncık’ın Duruhan Köylerine doğru ilerleyen alevler havadan ve karadan yapılan müdahalelere rağmen bir türlü kontrol altına alınamadı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Milletvekili Alpay Antmen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’de yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Gazetemiz yayına hazırlandığında alevler henüz kontrol altına alınamazken ekiplerin çalışması sürüyordu. Yangında evi yanan vatandaşların kimileri yakınlarının yanına bazıları ise ilçedeki okullara yerleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise, Mersin Aydıncık yangınında 202 hanenin kontrol amaçlı boşaltıldığını bildirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA