SİLİFKE ALEVLERE TESLİM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİLİFKE ALEVLERE TESLİM!


 

Mersin’in Silifke İlçesi Boğsak mevkisinde çıkan yangın nedeniyle bölge alevlere teslim oldu. Yangının yerleşim yerlerine sıçraması nedeniyle bazı evler ve turistik mekanlar tahliye edildi. Mersin-Antalya Karayolu’nun trafiğe kapanması nedeniyle ulaşım Gülnar üzerinden sağlandı. Gazetemiz yayına hazırlandığında alevler Büyükeceli Mahallesi’ne doğru ilerliyordu.

Hediye  Eroğlu

 

Mersin’in Silifke İlçesi Boğsak Mevkisinde dün orman yangını çıktı. Sabah saatlerinde başlayan yangında alevler şiddetli rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayıldı.

Alevler Boğsak Köyündeki yerleşim yerlerine doğru ilerlerken yangına müdahale için çok sayıda polis TOMA’sı da olay yerine sevk edildi. Ekipler hem karadan hem de havadan müdahale etti.  Güvenlik güçleri de bölgedeki tüm otel, motel , ev ve kamp alanlarını boşaltarak vatandaşları olay yerinden tahliye etti. Yangının karayoluna yakın olması dolayısıyla Mersin-Antalya yolu  trafiğe kapatıldı. Alevlerin kontrol altına alınamaması nedeniyle Mersin-Antalya arasındaki ulaşım Gülnar üzerinden sağlandı. Alevler kısa sürede Yeşilovacık Mahallesini aşarak Nükleer Santral inşaatının da bulunduğu Büyükeceli Mahallesi’ne doğru ilerledi. Alevlerin Büyükeceli Mahallesi’ne mesafesinin 10 kilometre kaldığı öğrenildi. Büyükeceli’deki ormanlık alana yakın bölgede oturan bazı kişiler evlerini tahliye etti. Ekipler yangını kontrol altına almak için çalışması sürüyor.

 

“Silifke’de 600 hane kontrol amaçlı boşaltıldı”

Alevler Işıklı Mahallesi’nin ardından Hırmanlı Mahallesi’ndeki yerleşim yerlerine de sıçradı. 

Yangında çok sayıda ev, ağıl ve ekili alan zarar gördü. Bölgede yaşayan vatandaşlar da evlerini ve ekili alanlarını kurtarabilmek için söndürme ekiplerine destek verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Silifke’de iki bölgedeki yangında 600 hanenin kontrol amaçlı boşaltıldığını bildirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA