TÜM EKİPLER YANGIN BÖLGESİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜM EKİPLER YANGIN BÖLGESİNDE


 

Mersin’in Silifke ve Aydıncık ilçelerinde devam eden orman yangınlarına karşı çevre illerden gelen ekiplerin desteğiyle mücadele aralıksız sürüyor.

Haber Merkezi

 

Mersin’de son 3 gündür 3 ayrı bölgede çıkan orman yangınları nedeniyle yerleşim yerleri, tarım arazileri ve ormanlık alanlar büyük hasar görürken, çevre illerden gelen ekiplerin desteğiyle mücadele aralıksız sürüyor.

Bozyazı’da iki gün önce başlayan orman yangını söndürülürken Aydıncık ve Silifke’de 3’üncü gününe giren orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Özellikle dün Silifke ilçesinde Boğsak’ta rüzgar ile birlikte denize kadar ulaşan yangın vatandaşlara korku dolu anlar yaşatırken, bugün ilçenin yüksek kesimlerinde süren yangına karşı rüzgara bağlı olarak zaman zaman artan tehlike nedeniyle bölgede tahliyeler yapılıyor. Vatandaşlar kamu kurumlarının misafirhanesi, otel ve pansiyonlar ile öğrenci yurtlarına yerleştirilirken, AFAD ve Kızılay’da bölgede vatandaşlara destek amaçlı desteğini sürdürüyor.

Vatandaşların yemek ihtiyacını karşılamak için Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin de Aydıncık ilçesine yönlendirdiği Mobil Mutfak Tırı, dün akşam başlattığı çorba ikramına bugün sabah saatlerinde de devam etti. Öğlen ve akşam saatlerinde ise vatandaşlara yemek dağıtımı yapılacak.

Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi yangına 13 itfaiye aracı ve 17 tankerle müdahale ediyor. Karaman, Hatay, Ankara, Niğde ve Konya’dan gelen 13 itfaiye aracı da çalışmalara destek veriyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA