’YANGININ NEDENİ ORMAN ARASINA YOL, HAVUZ YAPILMAMASI’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

’YANGININ NEDENİ ORMAN ARASINA YOL, HAVUZ YAPILMAMASI’


 

Mersin’in Aydıncık ve Silifke İlçesi’nde çıkan orman yangınlarının bilançosu ağır oldu. Felaketin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Alevler etkisini hala sürdürürken, yangından geriye kalan yanmış evler ve ormanlık alanlar yürekleri burktu. Aydıncık’ın Yenikaş Mahallesi’nde evi yanan Abdurrahman Yapar, “Geçtiğimiz günlerde yine yangın olmuştu. Yangının büyümesinin nedeni Orman İşletme Müdürlüğü’nün yol ve havuz yapmaması ve orman aralarına bölmeler açmaması” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Aydıncık ve Silifke İlçesi’nde çıkan orman yangınları felakete neden oldu. Yangında ormanlık alanların yanı sıra çok sayıda ev, ahır ve sera yandı.

Silifke Boğsak civarında dün başlayan yangında alevler etkisin artırarak bölgeye yayıldı. Alevler Boğsak’ın ardından Yeşilovacık, Hırmanlı ve Işıklı Mahallesi’ne ulaştı. Vatandaşlar evlerinden ve turistik tesislerden tahliye edildi. Alevler gece saatlerinde yerleşim yerine sıçradı. Işıklı Mahallesi’ndeki bazı evler ile mezarlık yandı. İtfaiye ekipleri vatandaşlarında desteği ile alevlere müdahale etti.  Günün aydınlanması ile helikopterler alevlere müdahale etmeye başladı. Yangın Silifke’nin Yeşilovacık, Işıklı ve Hırmanlı Mahallesi’nde etkisini sürdürüyor.

 

GÖZYAŞLARINI TUTUMADILAR

Aydıncık ilçesinde yangın nedeniyle kabus dolu anlar yaşadı. Çarşamba günü Pembecik Mahallesi’nde başlayan şiddetli rüzgarın etkisi ile büyüdü. Alevler ilçe merkezine ve Devlet Hastanesi civarına kadar ilerledi. Vatandaşlar yangın nedeniyle zor anlar yaşadı. Yangın Aydıncık’ın Atatürk Mahallesi ile Yenikaş’ta evlere sıçradı. Yangın nedeniyle tahliye edilen vatandaşlar sabah geldiklerinde yanmış ve harabeye dönmüş evleri ile karşılaştı. Bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

 

“YANGIN ÇOK OLDUĞU İÇİN ARAZÖZLER DE GELMEDİ”

Kanal 33’ten Ahmet Özdemir’e konuşan İhsan Boz, “Aydıncık Yenikaş Mahallesi’nde oturuyorum. Sabah 05.00 sıralarında yangın evimize sıçradı. Evden birkaç eşyamızı alarak çıkabildik. Eve geldiğimizde evimiz yandığını gördük. Kendi çabamızda yetersiz kaldı. Yangın çok olduğu için arazözler de gelmedi. Bu hale geldik. Çok güçlü rüzgar vardı. Babamı hastaneye kaldırmıştık. Hastaneden getirdik. Komşular bize evini açtı” dedi.

 

“YANGININ NEDENİ YOL VE HAVUZ YAPILMAMASI”

Abdurrahman Yapar isimli yaşlı bir vatandaş ise “Geçtiğimiz günlerde yangın olmuştu. Yangının nedeni Orman İşletme Müdürlüğü’nün yol yapmaması aralara bölmeler açmamasıdır. İki tarafından da  öyümüz yandı. Yağırat mevkisinden Ayrıncık’a indi. Orman İşletmesi yol yapmaması, havuz yapmaması bu yangına neden oldu. Alevler ilçe merkezi indi. Şehir merkezine indi. Devletimizden yardım bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Aydıncık’ta yangında Yenikaş, Merkez ve Atatürk Mahallelerinde 50 civarında evin yangında zarar gördüğü öğrenildi. Dağa doğru yönelen alevler henüz kontrol altına alınamadı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA