KARA BİR MANZARA İLE KARŞI KARŞIYAYIZ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KARA BİR MANZARA İLE KARŞI KARŞIYAYIZ


 

Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan ilçelerinde çıkan orman yangı sonrası kara bir manzara ile karşı karşıya olduklarını belirterek “Ciğerlerimiz yandı. Manzara karşısında resmen ağladık” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan, ilçelerinde meydana gelen orman yangının ilçe merkezine sıçraması nedeniyle 2 gündür mücadele ettiklerini söyledi. Poyraz esmesi nedeniyle zaman zaman helikopterlerin su atamaması nedeniyle alevlerin uçlara gittiğini ifade eden Aktan, “Acı bir durum. Çok şükür cana bir şey gelmedi. Soğutma çalışmaları devam ediyor. İnşallah bu illetten kurtuluruz” diye konuştu.

 

“YARALARI SARACAĞIZ”

Yangında zarar gören vatandaşlarla görüştüklerini anlatan Aktan, “Çok şükür ki bunları aşacak güçteyiz. Devletimizin imkanlarını, bütün imkanları seferler edeceğiz. Yaraları mümkün mertebe saracağız. Hayvanları telef olan insanlar var. Onlar da canlı. Çok üzüldük. Bundan sonraki süreçte yaraları sarma noktasında devlet millet elbirliği ile bunu aşacağız” dedi.

 

“CEZALARINI ÇEKECEKLER”

Yangın çıkaranların mutlaka cezalarını çekeceğini ifade eden Aktan, “Tüm vatandaşlarımızı ve özellikle piknikçilerimiz uyarıyorum. Sigaralarını söndürüp atsınlar. Çöplerini çöpe atsınlar. Özellikle yaz ayındayız. Her taraf kuru. Bir anda alevlenebiliyor. Bu yüzden vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. Vatandaşlarımız duyarlı olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“RESMEN AĞLADIK”

Kara bir manzara ile karşı karşıya olduklarını vurgulayan Aktan şunları söyledi: “Ciğerlerimiz yanıyor. Dün manzarayı görünce ağladık resmen. Çok üzücü bir durum. Görmek istediğimiz en son durum ama maalesef karşı karşıya kaldık. İnşallah bundan sonra böyle bir manzara ile karşılaşmayız. Herkes yardım için seferber oldu. Bizi yardım için arayan insanlar var. Onlar bize güç verdi. Kriz masası oluşturuldu. Herkese teşekkür ediyoruz. Vatandaşlar evlerini açtı. Can kaybımız yok. Evlerimizi kurtardık. Evi yanan vatandaşlarımız yaraları sarılacak. Düne bakınca durumumuza şükür. Vatandaşlarımız dikkatli olmalı. Çevremize sahip çıkacağız. İhbarları bildirmelerini istiyoruz. Soğutma çalışmalarımız sürüyor. Dağın öbür tarafı ile ilgili endişelerimiz var. Kenarlara doğru alevler yayılıyor. Poyrazın önüne geçemiyorsunuz. Güç kuvvet yetmiyor. Sürekli çeviriyor. Yönünü değiştiriyor.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA