BAŞKAN ÜNÜVAR’DAN PROVOKASYON UYARISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN ÜNÜVAR’DAN PROVOKASYON UYARISI


 

Gülnar Belediye Başkanı Alparslan Ünüvar, orman yangınları sonrası şüphelilerin sosyal medyada paylaşılması yerine kolluk kuvvetlerine bildirilmesi konusunda vatandaşları uyardı.

Hediye Eroğlu 

 

Gülnar Belediye Başkanı Alparslan, Ünüvar, Aydıncık’ta meydana gelen yangın nedeniyle geceyi bu ilçede geçirerek müdahale ekiplerine koordinasyon konusunda destekte bulundu. Yurdun çeşitli yerlerinde yangın çıkması ve orman yangını ile mücadele eden ekiplerin dağılması nedeniyle Aydıncık yangınına anında müdahale edilemediğini ifade eden Ünüvar, “Evlerimiz, ormanlarımız yandı ancak bir tane vatandaşımızın burnu kanamadı. Bu bizim tesellimiz. Vatandaşlarımız yangınla mücadele eden ekiplerimize duyarlı davranış sergiledi.  Büyük bir afet ile karşılaştık. Bizlere yardımlaşmak düşer. Elimizdeki imkanı yangını söndürmede kullanmak düşer” dedi.

 

YARDIM YAPALIM DERKEN ENGEL OLMAYALIM”

Çok acı bir durumun yanında gururlandıracak anlarla da karşılaştıklarını anlatan Ünüvar, “Yapabilecekleri bir şey olup olmadığı konusunda Mersin’de ne kadar dernek var ise aradı. Şahıslar aradı. Ben önce sakin olmalarını istedim. Yardım yaparken bir aracın bir arazözün bir dakika gecikmesine sebebiyet verirsek yangının büyüyebileceğini söyledim.  Yardımlaşma güzel bir duygu. Gülnar’ın çeşitli mahallelerinden ve diğer ilçelerden yardım için ekipler geldi. Bizler imkanımızı seferber ettik. Bir tane ağacı bir tane canlıyı koruyabilirsek ne mutlu bize. Yardımlaşma bizim tesellimiz oluyor. Can kaybının olmayışı tesellimiz” ifadelerini kullandı.

 

“GÜLNAR YANGINLARI HEP KORKUYA SEBEP OLDU”

Gülnar’da meydana gelen yangınların her zaman korkuya sebep olduğunu vurgulayan Ünüvar, “Çünkü Gülnar’da yangın çıktığında genelde poyraz eser. Bu alevlerin hızla ilerlemesini, bilinmeyen yönlere dağılmasını sağlıyor. Bu nedenle Gülnar yangınları her zaman tehlike arzetmiştir” dedi.

 

“YANLIŞA SEBEP OLABİLİRİZ”

Vatandaşları provokasyonlara gelmemeleri konusunda da uyaran Ünüvar şunları söyledi: “Şahitliğin şartı gözle görüp kulakla duymaktır. Bazen provokatörler çıkıp birileri burayı yaktı şu plakalı araç şüpheli gibi sosyal medyada paylaşım yapıyor. Böyle durumlarda emniyetimiz, jandarmamız var Gerçekten şüpheli bir durum varsa bunu sosyal medyada paylaşmak yerine öncelikle emniyetimize, jandarmamıza bildirsinler. İyi bir şey yapmak isterken birbirimizi üzebiliriz. Hak etmediği halde bazı vatandaşlarımızın damga yemesine sebep olabiliriz. Vatandaşlarımız kötü niyetli değil belki ama bir yanlışa sebep olabiliriz.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA