ORMANA KOMŞU ARAZİLERDE ATEŞ YAKILMASI YASAKLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMANA KOMŞU ARAZİLERDE ATEŞ YAKILMASI YASAKLANDI


 

Son 3 gündür orman yangınları ile mücadele eden Mersin’de, ormanlara girişin ardından ormana komşu arazilerde ateş yakılması da yasaklandı.

Haber Merkezi

 

Mersin’in Silifke ve Aydıncık ilçelerindeki orman yangınları nedeniyle ormanlık araziler büyük zarar görürken, ormanlara girişin ardından ormana komşu arazilerde ateş yakılması da yasaklandı.

Mersin Valiliğinden yapılan açıklamada, milli servet olan ormanların yangına karşı korunması amacıyla bir dizi tedbir alındığı hatırlatıldı. Bu kapsamda, il sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişler ile orman çevresinden ve içinden geçen yollarda, orman kenarında mola vermek ve piknik yapmanın yanı sıra mangal, semaver ve ateş yakmanın da 31 Ağustos 2021 tarihine kadar yasaklandığı anımsatılan açıklamada, bu tedbirlere ilaveten, il sınırları içerisindeki tüm ormanlık alanlara komşu olan arazilerde ateş yakılması, çalı, ot, bitkisel atık ile diğer yanıcı maddelerin yakılması, mangal ve semaver kullanılmasının aynı tarihe kadar yasaklandığı belirtildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA