AYDINCIK’TA ZARAR BÜYÜK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AYDINCIK’TA ZARAR BÜYÜK!


 

Orman yangınları ile küle dönen 410 kilometrekare yüzölçümüne sahip Mersin’in Aydıncık ilçesinde, yangın ilçenin 3’te birinde ağır hasara yol açtı.

HEDİYE EROĞLU

 

Son 3 gündür orman yangınları ile mücadele eden Mersin’in Aydıncık ilçesinde, yangın kontrol altın alındı. 

Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan, uzun bir çabanın ardından ilçe sınırları içindeki yangının kontrol altına alındığını söyleyerek, “Soğutma çalışmaları devam ediyor. Tehlike arz edecek bir durum şu anda yok. Yukarılarda soğutma çalışmaları var. Soğutma çalışmaları biraz sürecek. Ne kadar alan yandığına dair elimize henüz bir rapor ulaşmadı. Raporun gelmesini bekliyoruz. Rapor geldikten sonra bilgi verilebilir. Ekiplerimiz sahada hasarı tespit etmek çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra ne kadar hasar oluştuğu ne kadar evin yandığı belli olacak” dedi. 

 

AYDINCIK’IN 3’TE BİRİ KÜL OLDU

Aydıncık’ın sınır komşusu olan Gülnar İlçesinin Belediye Başkanı Alparslan Ünüvar da, “Aydıncık’ta çok büyük bir alan yandı. Aydıncık’ın karasal sınırının nerede ise 3’te birinden fazla bir bölümü yangından etkilendi. Aydıncık’ın zaten 10 köyü var. Bunlardan Karaseki, Duruhan, Pembecik, Yenikaş, köyleri ile merkez ve Atatürk Mahalleleri yangından büyük ölçüde etkilendi. Burada çok sayıda ev yangından hasar gördü. Aydıncık-Gülnar eski yolunun batı tarafı Yeniyörük haricinde hepsi yangından etkilendi. Şu anda ekipler yangın bölgesinde çalışmaları sürdürüp soğutma çalışmaları yapıyor. Şu anda Mersin’de kontrol altına alınmayan yangın kalmadı” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA