KAHRAMAN KAYMAKAM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAHRAMAN KAYMAKAM


 

Silifke’de ki yangının Gülnar’a sıçramaması adına Dedeler Köyün’deki zorlu yangın söndürme çalışmalarında Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı’nın çabaları etkili oldu. En önde pikaba binerek tepeye çıkıp son alevleri söndüren Bayraklı adeta kahramanlık hikayesi yazdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Silifke İlçesi’nde 3 gün boyunca süren orman yangınında Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, müdahale çalışmalarında adeta kahramanlık örneği sergiledi.

Yüksek kesimlerdeki yangına müdahale etmekte poyraz nedeniyle helikopter zor anlar yaşarken karadan müdahale tehlike nedeniyle ekipler etkili olamadı. Jandarma da güvenlik nedeniyle vatandaşların yangına müdahale etmesine izin vermedi.

 

SON ATEŞİ KAYMAKAM SÖNDÜRDÜ

Ancak yüksek kesimlerdeki yangının Gülnar sınırlarına geçemeden Dedeler Köyü’nde tepede kontrol altına alınması adına İlçe Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı’nın çabaları öne çıktı. Bayraklı, poyrazın etkili olduğu alana  müdahale için çalışmalara katılarak, tepeye kadar çıkması yangın kontrol altına alınmasında büyük rol oynadı. Son alevlere bizzat müdahale ederek yangının kontrol altına alınmasını sağlayan Kaymakam Bayraklı, bölge halkının takdirini kazandı.

 

BAŞKAN ÜNÜVAR’DAN TEŞEKKÜR

Gülnar Belediye Başkanı Alparslan Ünüvar da, çabalarından dolayı Kaymakam Yunus Emre Bayraklı’ya teşekkür etti.

Silifke İlçesi Boğsak mevkiinde başlayarak Gülnar İlçesi Dedeler Mahallesi sınırlarına kadar gelen yangının gecenin ilerleyen saatlerinde kontrol altına alındığını söyleyen Ünüvar, “Alevler Dedeler Mahallesi’ndeki tepenin üst noktasındaki bir yere kadar gelmişti. Burayı aşarsa yangın büyüyebilirdi. Kaymakam bey kendisi pikaba bindi ve en önde dağın zirvesine kadar çıktı. Kaymakam Beyin o yolun sonuna kadar gitmesi orası tehlikeli bir yoldu. Ama kaymakam bey yangının tehlike arz edecek bölgesinde bizzat giderek fiili olarak mücadele etti. Bizde kaymakam beye eşlik ettik. Kaymakam bey önden gidince arazözler peşinden gitmek zorunda kaldı. Orman Bölge Müdürlüğü’nün araçları hortumu döşediler. Yangını oradan engellediler. En son bir ateş parçası kalmıştı. Kaymakam bey o alevleri kontrol altına alınmadan geri dönmedi. Bu müdahalenin ardından alevler tamamen kontrol altına alınmış oldu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

GÖNÜLLÜLER ALEVLERE KARŞI DURDU

Ünüvar, “Gülnar ve Dedeler ve çevre mahalledeki insanlarımız ve yangın söndürme ekiplerimiz büyük özveri ile mücadele ettiler. Gülnar halkı çok büyük duyarlılık gösterdi. İnsanlar ta Ilısu’dan, Gezende’den Köseçobanlı’dan ta en uzak yerlerden tankerlerini alarak geldiler. Gönüllüler geldi. Vatandaş çalışınca Gülnar’dan değişik yerlerden gelen insanlar çalışınca bunu gören diğer insanlar da duramıyor. Mesela vatandaşların açtığı şeritler yangının farklı noktalarından ilerlemesini engelledi. Vatandaş çok bilinçli. Vatandaş çalışınca yetkiler olarak bizde buna sessiz kalmadık”ifadelerini kullandı.  



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA