“HASAR BÜYÜK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HASAR BÜYÜK”


 

Aydıncık Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Akdeniz, orman yangınının ilçedeki tarım arazilerine verdiği hasarın büyük olduğuna dikkat çekerek “Çiftçi borçlanarak da olsa üretim yapmak zorunda” dedi.

Hediye Eroğlu

 

Yaklaşık 2 hafta önce Pembecik Mahallesi’nde meydana gelen orman yangının yaraları saramayan Aydıncıklılar, bu defa aynı bölgeden yeniden çıkan ve ilçenin nerede ise 3’te birini etkileyen ikinci bir orman yangını ile sarsıldı. Yangın orman alanlarının yanında geçimini çiftçilikle sağlayan üreticilere büyük darbe vurdu. Yangın, Merkez, Atatürk, Yenikaş Mahallelerindeki bütün salatalık ve patlıcan serası tesislerin hemen hepsine zarar verdi. Geçimini seradaki üründen sağlayan çiftçi şimdi önümüzdeki sezon ne yapacağını düşünüyor.

 

“MAĞDUR OLMAYACAĞIMIZI BEKLİYORUZ”

Aydıncık Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Akdeniz, orman yangının ilçeye verdiği zararın büyük olduğunu ifade ederek hasar tespit çalışmaları tam olarak bitmedi. Bizim tahminimiz 3 bin dönüm tarım alanında hasar olduğunu yönünde. Bunun yaklaşık  2 bin 500 dönümü sera. Bu seralarda salatalık ve patlıcan yetişiyor ama şu an boştu. Bunlar tesis olarak zarar gördü. Cumhurbaşkanlığı tarafından bölge Afet bölgesi ilan edildi. Bu nedenle mağdur olmayacağımızı düşünüyoruz. Para olarak ne kadar zarar olduğunu hasar tespit çalışmalarından sonra belli olacak.  Perşembe gününe kadar hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bir dönüm seranın maliyeti 150-200 bin lira arasında olduğuna dikkat çeken Akdeniz, ilçemizdeki Merkez Mahallesi ile Atatürk Mahallesi ve Yenikaş’ta hemen hemen zarar görmeyen sera çok az” dedi.

 

“ÇİFTÇİ BORÇLANARAK ÜRETECEK”

Çiftçi üretim yapmak zorunda olduğunu anlatan Akdeniz, “Sera zarar gördü diye üretimden vazgeçmeyecek. Borçlanacak, tadilatını, tamiratını yaparak üretime devam edecek. Çünkü başka yapabileceği bir şey yok. Mutlaka bir zorluk olacak. İşçilik büyük para tutuyor. Cumhurbaşkanının ağzından Afet Bölgesi ilan edildiğini duyduk. Gerekli yardımın yapılacağını bekliyoruz” diye konuştu.

 

“VATANDAŞIMIZ ÇOK DUYARLI”

Yangında Aydıncık’ta 15 tane evin, 3 büyükbaş, 27 küçükbaş yandığını ifade eden Akdeniz, “Milletimiz yardım yağdırıyor. Limanda 4-5 kamyon yardım malzemesi var. Vatandaşlarımız çok duyarlı” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA