ORGANİZASYON EKSİKLİĞİ KARGAŞAYA NEDEN OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORGANİZASYON EKSİKLİĞİ KARGAŞAYA NEDEN OLDU


 

Mersin’in Silifke ve Aydıncık ilçelerini yakıp kül eden orman yangınlarının yaraları sarılmaya çalışılırken, İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve önceki dönem Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, organizasyon eksikliğinin kargaşaya neden olduğunu söyledi.

Hediye Eroğlu

 

İYİ Parti GİK üyesi ve önceki iki dönem Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, geçen hafta Aydıncık ve Silifke ilçesinde meydana gelen günlerce süren orman yangınları sırasında gördüğü aksaklıkları ve eksiklikleri gazetemize değerlendirdi.  Orman yangınları ve yangının yaralarının sarılması noktasında bir organizesizlik olduğuna dikkat çeken Türe, “Öncelikle organize sıkıntısı var. Değişik kurumlar bu konuda güzel çalışmalar yaptı ancak bunları bir araya toplayacak, oluşturulacak kriz merkezinde bunları yönetecek ve sorumluluğu almada bir organizesizlik var” dedi.

 

“YANGINLARA GEÇ MÜDAHALE EDİLDİ VE HAVADAN MÜDAHALE YETERSİZ KALDI”

Yangınları geç müdahale edildiği ve havadan müdahalenin yetersiz kalındığını vatandaşların çok dile getirdiğini anlatan Türe, “Yangınlara geç müdahale söz konusu. Havadan müdahale çok az. Havadan müdahale az olduğu için yangının etrafı sarması, yayılması kısa sürede olmuş. Havadan müdahale yetersiz olduğu içinde bu karadan engellenemiyor. Arazi sarp ve geçiş noktaları az olduğu için karadan müdahalede sıkıntı yaşandı” şeklinde konuştu.

 

“TERK ETMEYENLER EVİNİ KURTARDI”

Bölgede görevini yapan emniyet ve jandarmanın olası bir tehlike nedeniyle yangın bölgesindeki evleri boşalttığını hatırlatan Türe, “Bu kurumlarımız görevlerini yaparken vatandaşları yangın bölgesinden boşaltınca evlerin birçoğu yanıyor ama evini terk etmeyen vatandaşlar kendi evlerini kendisi kurtarmış” diye konuştu.

 

“VATANDAŞ GÜZEL BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ GÖSTERDİ”

Yangın nedeniyle vatandaşların kendi aralarında güzel bir dayanışma örneği gösterdiğini anlatan Türe, “Belediyeler, Valilik ve Kaymakamlıklar elinden geldiğince ilk başta su ayran gibi bu tür yardımları zamanında götürmeye çalışıyor. Her kurum kendi çapında bir şeyler yapmaya çalışıyor. Belediyeler, orman, kaymakamlıklar ve diğer bazı kurumlar bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bir organizesizlik ve başıboşluk var” ifadelerini kullandı.

 

“ORMAN YOLLARI DAR”

Orman yollarının darlığına dikkat çeken Türe şunları söyledi: “Özellikle bundan 2 hafta önce meydana gelen Pembecik’teki yangında orman yollarının çok dar olduğunu görmüştük. Biz yangın anında değil ekipleri engellememek için çok sonra gitmiştik.  O yollardan iki araç yan yana zor geçiyordu. Pembecik bölgesinde orman yolları tamamen yetersiz. Tek giriş çıkış var oda iki aracın bazen tek aracın bile zor geçtiği yollar var. Pembecik’teki en büyük hata bu. Orman sarp, dağlık olduğu için biz bunu anlayabiliyoruz ama böyle bir sıkıntı var.”

Aydıncık’ta çok sayıda sera ile 15 civarında evin yanarak kullanılamaz hale geldiğini belirten Türe, hasar tespiti ile ilgili çalışmalar yapıldığını gördüklerini, yaranın sarılması için vatandaşın devletten büyük beklenti içinde olduğunu söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA