SEÇER’DEN POLEMİK UYSAL’DAN ÇÖZÜM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SEÇER’DEN POLEMİK UYSAL’DAN ÇÖZÜM


 

Yangınların kül ettiği Mersin’de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Orman Bakanı Pakdemirli ile polemiğe girerken, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, orman yangınlarına karşı helikopter kiralamak için izin istediklerini duyurdu.

Haber Merkezi

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin orman yangınlarının büyümesinden belediyeleri suçlamasına cevap Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'den geldi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli orman yangınları ile ilgili açıklamada, “Orman teşkilatı yerleşim yerlerini korumaktan, aslında birinci derece sorumlu belediyelerdir, ormanların yanmasına müsaade etmek zorunda kaldı. Tabi yangın böylece daha da büyüyerek yeni yerleşim yerlerine sıçradı” ifadelerini kullandı. Bakan Pakdemirli’nin bu sözlerine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Twitter hesabından cevap verdi. Bakan Pakdemirli’yi etiketleyen Seçer şu ifadeleri kullandı. "Sayın Bekir Pakdemirli, sorun yönetim anlayışınızın yerel yönetimlerle işbirliği kültüründen yoksun olmasıdır. Belediye olarak diğer belediyelerle işbirliği yaparak görevimizi yapmanın huzuru içindeyiz."

 

POLEMİK YERİNE ÇÖZÜM ARAYIŞINDA

Ülkeyi kasıp kavuran orman yangınlarına karşı beklenen örnek çalışma ise Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’dan geldi. Uysal, orman yangınlarına karşı helikopter kiralamak için izin istediklerini duyurdu. Başkan Uysal, “Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı olarak bir yangın helikopteri kiralayabilmek için her türlü bağlantı ve teyitleşmeyi tamamladık" diyen Uysal, “Mevzuat gereği Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan izin istedik, izin bekliyoruz. Bilgilerinize sunar destekleriniz için teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

 

MİLLET İTTİFAKINDAN THK ÇAĞRISI

Öte yandan Millet İttifakı yönetimindeki 11 Büyükşehrin Belediye Başkanları, Türkiye’nin özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yoğunlaşan orman yangınlarını ele alan çevrimiçi toplantı gerçekleştirdi. Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 50’sinin yaşadığı kentleri yöneten 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, “yangın özel gündemi”yle 12’nci kez toplandı. Çevrimiçi gerçekleştirilen toplantıda, 11 Başkan’dan hükümete THK çağrısı geldi:  “Uçakları aktif hale getirmeye hazırız”.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA