GÖZLER BU RAPORDA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZLER BU RAPORDA!


 

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu tarafından Aydıncık ve Silifke ilçeleri yangın hasar tespit çalışmaları yapıldı. Kurul bünyesinde “Yangın Komisyonu” oluşturularak, teknik rapor hazırlık çalışmalarına başlandığını açıklayan TMMOB Mersin İKK, sürecin takipçisi olduğunu duyurdu.

Haber Merkezi

 

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu (İKK), yangın felaketleri yaşayan Aydıncık ve Silifke ilçelerini ziyaret ederek hasar tespit çalışmaları gerçekleştirdi. Bölgede yaşayan yurttaşların taleplerini dinleyerek, İKK Yangın Komisyonu Teknik Rapor hazırlık çalışmalarına başlattı.

TMMOB Mersin İKK Genel Sekreteri ve Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Seyfettin Atar başkanlığındaki inceleme gezisine çok sayıda oda başkanı ve temsilci katıldı.

Kurul bünyesinde “Yangın Komisyonu” oluşturan mimar ve mühendisler, teknik rapor hazırlık çalışmalarına başladı. Raporun önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

 

5 GÜNDE 132 ORMAN YANGINI ÇIKTI

İnceleme gezisi sonrasında yapılan yazılı basın açıklamasında Başkan Atar, “Öncelikle TMMOB Mersin İl Koordinasyonu olarak tüm bölgemiz halkına, Türkiye de zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir daha yaşanmaması için yetkili kurumlarca gerekli tedbirlerin alınacağını umut ediyoruz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verilerine göre geride bıraktığımız haftada Antalya’nın Manavgat, Akseki, Gazipaşa ilçelerinde, Mersin’in Silifke, Aydıncık ilçelerinde, Muğla’nın Marmaris, Bodrum, Köyceğiz, Milas ilçesinde, Adana’da, Hatay’da ve Osmaniye’de  farklı noktalarda son 5 gün içerisinde 132 yangın meydana geldiğini söyleyen Atar, 125'ini kontrol atına alındığını, 8'sinin ise hala devam ettiği kamu oyuna açıklandığını anımsattı.

 

“ORMANI EKO SİSTEMİN PARÇASI GÖRMEDİKÇE BASKI AZALMAZ”

“Bakanlıklar henüz resmi rakamları açıklamadı ancak 8 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda ev ve işyeri, sera, ağıl yandı, çok sayıda küçükbaş ve büyükbaş hayvan ve canlılar telef oldu” diyen Seyfettin Atar, “Ülkemizde ormanlar içindeki canlıların katliamına dönüşen yangınlar, doğanın geri dönülmez yıkımı, yaşanan büyük facia ve felaketler, ekolojik dengenin bozulmasına neden olmakta, biyolojik çeşitliliğin büyük ölçüde zarar görmesi erozyon, heyelan, sel-taşkın ve hava kirliliği gibi doğal afetlerin sayısında ve hızında artışlar meydana gelmesine zemin hazırlamakta, yangınlar sonucunda ormanların tahrip olması turizm, sağlık ve orman ürünleri elde etme şeklindeki yararlanmaları da olumsuz yönde etkilemektedir. Ormanı ekosistemin bir parçası olarak göremeyen politikalar kontrol altına alınmadan ormanlar üzerindeki baskıyı azaltmak da mümkün olmayacaktır.

 

“TAKİPÇİSİYİZ”

TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kuruluna bağlı odalar olarak bölgemizde yangın felaketi meydana gelen Aydıncık ve Silifke bölgeleri ziyaret edilerek yurttaşlarla bir araya gelindi. Bölgede meydana gelen hasar ve ekolojik yıkım yerinde görülerek yurttaşların talepleri alındı. TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu bünyesinde oluşturulan  Yangın Komisyonunun Teknik Rapor hazırlık çalışmalarına başlamıştır. Önümüzdeki günlerde teknik rapor kamuoyuna açıklanacaktır.

Yaşanan yangın felaketlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılara acil  şifalar diliyoruz. Yangınlarda zarar gören birçok ev, iş yeri, ahır, tarım arazisi, sera ve araç sahiplerinin kayıp ve zararlarının acilen çözüme kavuşturulmasını diliyor, TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu olarak bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. Geleceğimiz yanmasın, ormanlarımızı hep birlikte koruyalım” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA