MUT BEYAZI İNCİR HASADI BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MUT BEYAZI İNCİR HASADI BAŞLADI


 

Mersin’in Mut ilçesinde ilginin her geçen gün arttığı ve coğrafi işaret alma çalışmaları süren, lezzeti, aroması ve kalitesiyle öne çıkan beyaz incirin hasadı başladı.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin'in Mut ilçesinde lezzeti, aroması ve kalitesiyle öne çıkan beyaz incire olan talep üreticisini memnun ediyor.

Mut İlçesi Dere Mahallesinde 2021 yılı Mut beyazı incir hasadı, Mut Kaymakamı Fatih Erdoğan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, Ziraat Odası Başkanı Hıdır Kar, mahalle muhtarımız ve üreticilerimizin katılımı ile başladı. Kaymakam Erdoğan, “Mut Beyazı İncir hasadının ilçemize hayırlı ve bereketli olmasını dileriz” diyerek, üreticilere bereketli bir hasat ve kazançlı satış temennisinde bulundu.

 

MUT BEYAZ İNCİRİ COĞRAFİ İŞARET PEŞİNDE

İlçede bugün toplam 4 bin dekar alanda üretimi yapılan Mut Beyazı İncir üretimine ilgi, her geçen gün artıyor. Hasadı Ağustos ayında başlayıp yaklaşık üç ay devam eden beyaz incir üretimine ilişkin Mut genelinde 2021 yılında yaklaşık 5 bin 147 ton rekolte elde edilmesi bekleniyor.

Öte yandan rengi, aroması ve yola dayanıklılığıyla tüketiciler tarafından öncelikle tercih edilen Mut beyazı incirlerinin sofralık incirleri için Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Mut Ticaret odası ve Ziraat Odası “Mut Beyazı İnciri” adıyla coğrafi işaret alımı için çalışmalarını sürdürüyor.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA