İŞLERİ GÜÇLERİ MUHALEFET! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞLERİ GÜÇLERİ MUHALEFET!


 

Parti içinde ve mecliste sık sık muhalefet ile karşı karşıya gelmekten 2,5 yıldır kentin sorunlarını çözmeye fırsat bulamıyoruz diyen Başkan Seçer’den inciler: Herkes aklına geleni konuşuyor Çizmeyi aşıyorlar Eskiler yeniler orkestra kurmuşlar Birileri yazıyor bunlarda onaylıyor Acemi siyasetçiler Uyarıyorum El mi yaman bey mi yaman görürüz

Hediye Eroğlu

 

CHP’de muhalifleri disiplin kurulu üzerinden sindirme operasyonunun başındaki isim olarak eleştirilerin hedefi olan, Mecliste ise Cumhur İttifakı ile kavga dövüş, iki ileri bir geri 2,5 yıllık hizmet dönemini geride bırakan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, adeta açtı ağzını yumdu gözünü!

Çamlıyayla programını bir televizyon kanalına değerlendirirken muhalefete seslenen Seçer, acemi siyasetçiler olarak tanımladığı isimlere uyarılarda bulundu.

Başkan Seçer, “Seçimden seçime konuşuruz. Aday olabiliriz, olmayabiliriz. Bu siyaset, neyin ne getireceğini kimse bilemez. O zaman söyleyeceğimiz sözler vardır. Şimdi herkes aklına geleni konuşuyor, eski yeni siyasetçi başkanlar. Bir çoğuna da bu tarz siyaseti yakıştıramıyorum. Bu doğru bir yaklaşım değil. Doğaldır; belediyedir adabı muaşeret kurallarında bazı eleştiriler yapabiliriz ve bunu da yaparken hiçbir isim, kişilik üzerinden kişilerin hasetleri üzerinden kendimize göre değerlendirmeler yaparak bir suçlamada bulunmuyoruz ama zaman zaman çizmeyi aşıyorlar.

 

“BUNLAR ACEMİ SİYASETÇİLER”

Son meclis tartışmasında da baktım ki maşallah eskiler yeniler mağlup olanlar olmayanlar seçime giremeyenler, herkes ortak bir orkestra kurmuşlar ve siyasi dilin çok ötesinde daha böyle zedeleyici, bizleri incitici, hakaretamiz bazı sözler söylüyorlar.  Ama ben biliyorum ki bir çoğunu bunların kendileri yazmıyor, birileri yazıyor bunlarda onaylıyor. Ondan sonra sosyal medyaya gönderiyorlar. Bunlar acemi siyasetçiler. Usta, deneyimli siyasetçilerin, ağzından çıkanı kulağı duyar. İnsanların şahsiyetine yönelmez. Altından kalkamayacağı, daha sonra yüzüne bakamayacağı ithamlarda bulunmaz. Ben bunu üzülerek takip ediyorum ama hiçbir şey söylemeyeceğim.

 

“SEÇİM ÖNCESİ ANTRENMAN YAPSINLAR”

Herkes çalışmalarına devam etsin. Biraz da antrenman yapsınlar. Seçime az bir süre kaldı. O zaman çıkarız er meydanına el mi yaman bey mi yaman orada görürüz nelerin olacağını. O zaman bizim de söyleyeceğimiz sözler var. Ama şimdi herkes bizlere yardımcı olmaya gayret etsin. Biz ne söylüyorsak doğruları söylüyoruz, onlar daha çok siyaseten bunu yapıyorlar. Böyle alışmışlar, Türk siyaseti böyle gelmiş ama, ben eminim ki bundan sonra  böyle gitme şansı yok, sistem çöküyor.

Bırakın ülkeyi, dünya değişiyor. Siz dünyaya ayak uyduramazsanız çökeceksiniz. Artık her şey değişti, iletişim araçları, telekomünikasyon araçları değişmiş, Z kuşağı diyoruz. Z kuşağının yanından geçecek siyasetçiler değil bu anlayıştaki siyasetçiler. Dolayısıyla sizin kendinizi güncellemeniz lazım” dedi.

 

“ZATEN MİLLET KAVGADAN GÜRÜLTÜDEN BIKMIŞ, BEZMİŞ”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde sık sık tansiyonun yükseldiği zaman zaman kavgaya dönüşen oturumlara başkanlık eden Vahap Seçer’in bir ilginç çıkışı da bu alanda oldu.

“Zaten millet kavgadan gürültüden bıkmış, bezmiş” diyen Seçer, muhalefete seslenerek, “Yalan mı söylüyoruz; çok iyi bir tabloyu mu kucağımızda bulduk? Terk edilmiş, fetret dönemi yaşayan bir belediye bulduk. Bunun aksini mi söyleyelim? Binlerce insanı, ne için alındığı bilinmeyen kadroları kucağımızda bulduk. Ne yapacağız bu adamları? Binlerce eleman alınmış bu belediyeye. Bunları söylemeden geçemeyiz. Ve bunları söylemeye devam edeceğiz. Neden yaptığımızı anlatacağız. Bazen zülfiyare dokunacağız, bundan daha doğal bir şey olamaz. Ama tekrar uyarıyorum; insanların ağızlarından çıkanı kulağı duysun. Kişiliğimize, şahsiyetimize, izzeti nefsimize, dünya görüşümüze, mezhebimize, meşrebimize, kimse dil utamaz. Kimsenin haddi ve hakkı değil.

 

“GÖLGE ETMESİNLER BAŞKA İHSAN İSTEMİYORUZ”

Ayrıca kolaycı siyaset hala gidiyor. Bu şey çok can sıkıcı olmaya başladı, bunu mecliste de konuştuk. Hizmet konuşsunlar. Soyut kavramlar üzerinden, hamasi, kahramanlığı yutmuyor millet artık. Yani bıraksınlar bu ülkeye bir şey olmaz, bu ülke bölünmez, bu ülke sadece onların da değil, zaten bu ülkeyi onlar korumuyor. Onlar böyle yaptığı sürece bu ülke tehlikeye giriyor. Asıl bölücülüğün söylem dili bu. İnsanları kategorize etmek, yaftalamak, suçlamak. Biz kapsayıcı, kucaklayıcıyız. Herkesin belediye başkanıyız diyoruz. Her yere aynı hizmet geliyor. Biz herkese eşit mesafede gidiyoruz. ‘Sen bizden değilsin’ deyip, ‘sana hizmet getirmiyoruz’ gibi bir anlayış içerisinde olmadık, olmayacağız. ‘Belediye yönetimi partizanlık, mezhepçilik, bölgecilik, hizmetlerinde ideolojik ayrım yapıyor’ diyebilen var mı; yok. Onun için Mersin’i meşgul etmesinler, gölge etmesinler başka ihsan istemiyoruz.

 

“BİR LİRA BORÇ KULLANDIRMIYORLAR AMA; GEÇMİŞ DÖNEMİN BORCUNU ÖDETİYORLAR”

Bir de bizi mecliste engellemesinler. Bir lira borç kullandırmıyorlar ama; geçmiş dönemin borcunu ödetiyorlar. Her yıl 200 milyon TL faiz ödüyorum ben. Bir milyar 561 milyon TL faizli banka borcu devraldık. Ve biz borçlanamıyoruz. Sadece 2019’da 164 milyon TL zar zor bir defa borçlanma aldık. Ondan sonra sen sağ, ben selamet. İki senedir borç alamıyoruz. Zorlanıyoruz. Çok daha fazla hizmet yaparız, şimdi rasyonel kullanıyoruz parayı. Ayakları yere basan projeler üzerinden yürüyoruz. Dar alanda vizyonsuz söylemler içerisinde değiliz. 29 ayda önemli işler yaptı Mersin belediyesi. Güneş balçıkla sıvanmaz. Tüm Türkiye takip ediyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA