VAKA SAYILARI GERÇEKÇİ DEĞİL! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

VAKA SAYILARI GERÇEKÇİ DEĞİL!


 

Sağlık Bakanlığı’nın 14-20 Ağustos ’İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı’nda Mersin’in önceki hafta 100 binde 350.18 olan vaka sayısı 176.75 düştüğü gözükürken Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen Sağlık Bakanı’nın açıklamalarını gerçekçi olmadığını söyledi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’de önceki hafta 100 binde 350.18 olan vaka sayısı 176.75 düştü. Mersin bu rakam ile Türkiye’deki 81 il içinde 29. sırada yer aldı. Sağlık Bakanlığı'nın 14-20 Ağustos haftasını kapsayan 'İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı' haritası güncellendi. Bakan Koca’nın Twitter'daki hesabından paylaştığı haritaya göre, haftalık Covid-19 vaka sayısı; her 100 bin kişide Mersin 176.75 oldu. Mersin bu oranla Türkiye’deki 81 il arasında 29. sırada yer aldı. Mersin’in yakın komşuları olan Adana’da bu oran 168.41 iken, Karaman 236.94, Hatay 99.50, Osmaniye 118.13, Konya 355.60 oldu. En çok turist ağırlayan Antalya’da ise bu rakam 43.13. Son haritaya göre yeni vaka yoğunluğunun en yüksek olduğu il Rize oldu. Rize'de bu oran 538,10 olarak kayıtlara geçti.

Koca açıklamasında "14-20 Ağustos arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız veya gidip geldiğiniz ildeki durumu, haftalık İnsidans haritamızdan öğrenebilirsiniz. Son haritaya göre yeni vaka yoğunluğunun en yüksek olduğu il Rize. Bayburt, Gümüşhane, Kayseri, Gaziantep, Kilis, Bolu, Hakkari, Nevşehir, Sinop, Kars: 14-20 Ağustos arasında vaka sayıları bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz! Bu şehirlerden birindeyseniz, öncesine göre daha az güvendesiniz. Çözüm belli" ifadelerini kullandı.

 

TABİP ODASI: “AÇIKLAMALAR GERÇEKÇİ DEĞİL”

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen ise tabloda Mersin’in önceki haftaya göre yüzde 50 düşen vaka sayısını değerlendirdi. Sağlık Bakanının açıklamasının hiç gerçekçi olmadığını ifade eden Antmen, “Çünkü Mersin Şehir Hastanesi’nde de Toros Devlet Hastanesi’nde de şu anda ne yoğun bakımlarda ne servislerde yatacak yer yok. Hastanelerde çok ciddi sıkıntı var. Cumartesi günü yer olmadığı için yoğun bakımda yatması gerekip acilde bekleyen bir sürü insan vardı. O nedenle ben yarı yarıya düşme hikayesini hiç inandırıcı bulmuyorum” dedi.

 

“HASTANEYE GİDENLERİN BÜYÜK KISMI YATMAYA GEREK DUYUYOR”

Geçen hafta kendisinin yaptığı hesaplamalara göre günde 1000 civarında vaka bulunduğunu anlatan Antmen, “Aynı şekilde bu sayı devam ediyor. Hiçbir düşme yok. Artma var mı? Bilmiyorum. En azından hastaneye yatması gereken insanların sayısında çok ciddi artma var. O yüzden ben günlük 1000 vakanın devam ettiğini bunların önemli bir kısmınında hastaneye ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum. Bunların çok büyük bir kısmı yüzde 90’ının üzeri aşısız insanlar. Daha küçük bir kısmı eksik aşılı, 2 doz biontech yada 2 sinovac, 1 biontech yapılanların hiçbiri yoğun bakımda değil şu anda” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA