SABAHAT ASLAN’A GÜLTAK SAHİP ÇIKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SABAHAT ASLAN’A GÜLTAK SAHİP ÇIKTI


 

Liyakatlı kadroların siyasete kurban edildiği Büyükşehir’de son isim olan Sabahat Aslan’a, Başkan Gültak sahip çıktı. Karalama kampanyası ile linç edilmek istenen Aslan’ın dürüst kişiliğine dikkat çeken Gültak, “Neden görevden alındığını açıklamalarını bekliyoruz” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

31 Mart seçimlerinin üzerinden 2,5 yıl geçmesine rağmen sık sık ekibindeki değişikler ile gündeme gelen Vahap Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, son kıyımı Akdeniz Belediyesinden transfer ettiği Makine İkmal Daire Başkanı Sabahat Aslan oldu.

Büyükşehir Belediyesi’ne liyakatlı kadroların siyasete kurban edilmesi nedeniyle tepki yağarken Aslan adeta karalama kampanyasına maruz bırakıldı.

Aslan’a sahip çıkan isim ise Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak oldu. Belediye Meclis toplantısında, sözleşmeli personel çalıştırmakla eleştirilen Gültak, “Sözleşmeli personelle çalışıldığı yönündeki iddialara, Sözleşmeli personelle çalışma idarenin elindedir. Ben istediğim kişi ile çalışırım yada çalışmam. Bunun adına torpil diyemezsiniz. Ben istediğimiz çalıştırırım. Önemli olan burada sözleşmeden ne alıyorsun. Kafamıza göre sözleşmeli almıyoruz. Lisans diploması var onu alıyoruz. İhtiyaca göre alıyoruz. Lisansı var mı ona bakıyoruz. Ben istediğimle çalışırım. Bunun hesabını ben vereceğim. Büyükşehir Belediye Başkanımızda bunu böyle yapıyor. 3 bine yakın insan çıkardı 3 bine yakın insan aldı. Buna performans düşüklüğü diyor. Demek ki oda kafasına göre işçileri çalıştıramıyor. Biz hiç olmazsa işçi çıkartmıyoruz sözleşmeli alıyoruz. İstediğimizi alırız. Bunun kuralları belli. Kadroyu devlet vermiş. Lisans diplomasını getirirse ben çalıştırırım” dedi.

 

“NEDEN GÖREVDEN ALINDI, AÇIKLAYIN”

Başkan Gültak konuşmasının devamında Sabahat Aslan’a destek vererek, “Daha geçenlerde 2 gün önce asaleten atanmış bir daire başkanını Mersin’de çok sevilen Sabahat Aslan’ı Büyükşehir Belediye Başkanı yetkisi olmamasına rağmen görevden aldı. Asaleten atanmış bir kişiyi belediye başkanı görevden alamaz. Biz hiç olmazsa asaleten atanmışlarla devam ediyoruz. Kimsesi görevden almıyoruz. Sabahat hanım çok sevilen bir kadın. Buradan da selam olsun ona. Dürüstlüğü ile ön plana çıkmış bir kadın. Nedense alındı. Bilmiyoruz açıklamalarını bekliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan. Niye aldı ise. Bizden çünkü çok dürüst çok çalışkan sizden rica ediyorum dedi. Bende asaleten daire müdürü olarak atayacaksan veririm demiştim. Öyle alabildi benden. Değilse alamazdı benden. Bende memnundum. O yüzden bıraktım kadının önünü kesmemek için” diye konuştu. 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA