BOZYAZI TURİZM DESTİNASYONU KİTAP OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BOZYAZI TURİZM DESTİNASYONU KİTAP OLDU


 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, Turizm Fakültesi öğretim elemanları, Dr. Öğr. Üyesi Lale Yılmaz, Öğr. Gör. Cevat Ercik ve Öğr. Gör. Kerem Kardaş tarafından Mersin’in Bozyazı ilçesini tüm yönleriyle tanıtarak Mersin turizmine katkıda bulunulması amacıyla hazırlanan Bozyazı (Mersin) Turizm Destinasyonu kitabı yayımlandı.

Kitabın birinci bölümünde ilçenin doğal ortam özellikleri Prof. Dr. Ahmet Atasoy tarafından jeolojik, jeomorfolojik ve iklim özellikleri bakımından araştırıldı. Bozyazı’nın kültürel ortam özellikleri, somut kültürel miras varlıkları ise Dr. Öğr. Üye. Lale Yılmaz tarafından kaleme alındı.

İkinci bölümde ise Prof. Dr. Ahmet Atasoy tarafından Macera Turizmi, İnanç Turizmi; Öğr. Gör. Cevat Ercik tarafından Bozyazı Gastronomi Turizmi, Eko-Turizm, Dr. Öğr. Üye. Lale Yılmaz tarafından Kültür Turizmi; Öğr. Gör. Kerem Kardaş tarafından ise Spor Turizmi konuları yer aldı.

İlçede gerçekleştirilen alan araştırmalarını temel alan kitapta güncel fotoğraflar ile Prof. Dr. Ahmet Atasoy tarafından hazırlanan Bozyazı haritaları ve iklim çizelgeleri, Öğr. Gör. Cevat Ercik tarafından hazırlanan Bozyazı turizm destinasyonu yemek reçeteleri, Bozyazı ilçesinde kullanılan bazı yerel bitkilerin kullanılan bölümleri ile gıda olarak bitkinin kullanım şeklini içeren tablolarla bilimsel araştırmalara katkı sağlanması hedeflendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA