LİMAN GENİŞLEME SAHASI İÇİN KAYGI VEREN GELİŞME | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİMAN GENİŞLEME SAHASI İÇİN KAYGI VEREN GELİŞME


 

Mersin Limanının genişleme sahası için yürütmeyi durdurma kararı veren Mersin 2. İdare Mahkemesi’nin kararı Adana Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesi tarafından da uygun görülmesine rağmen bir üniversitesinin döner sermayesine para yatırılarak alınan rapor doğrultusunda yeniden bilirkişi oluşturulması ve naip üye atanması ara kararı kaygıya neden oldu.

Haber Merkezi

 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Seyfettin Atar, Mersin Limanının genişleme çalışmaları ve mahkeme süreçleri ile ilgili açıklama yaptı.

Atar,  Mersin limanının genişletilmesine yönelik hazırlatılan  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları onay ve askı süreçlerinin tamamlanması ile ilgili yapılan tüm itirazların reddedilmesinden sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan plan iptal ve yürütmeyi durdurma davalarına TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu olarak müdahil olduklarını söyledi. 

Dava aşamasında İl Koordinasyon Kurulu olarak söz konusu projeye ait değerlendirme raporu hazırladıklarını ifade eden Atar, mahkemeye müdahillik dilekçesi ile birlikte teslim edildiğini kaydetti.

 

“ADANA BÖLGE İDARİ DAVA DAİRESİ KARARI UYGUN GÖRDÜ”

Söz konusu raporlar ve itirazlar neticesinde Mersin 2. İdare Mahkemesi’nin bilirkişi heyeti tahsis ettiğini ve bilirkişi raporu doğrultusunda 29.04.2021 tarih ve 2020/564 sayılı karar ile Mersin Limanının kapasite artışını öngören söz konusu işlemin gelecekte telafisi güç zararlar doğurabileceğinden ötürü söz konusu işlem için yürütmeyi durdurma kararı verildiğini anlatan Atar,

TCDD Genel Müdürlüğü ve kiracısı konumdaki MIP’nin yürütmeyi durdurma kararı sonrası Adana Bölge İdare Mahkemesi 2. İdari Dava Dairesine yaptığı itiraz sonucu yürütmeyi durdurma kararının  uygun bulunarak onandığını söyledi.

 

“PARA YATIRILARAK ALINAN RAPOR DOĞRULTUSUNDA YENİDEN BİLİRKİŞİ OLUŞTURULMASINA KARAR VERİLDİ”

İmar davalarında yürütmeyi durdurma kararı alınıp karar bölge idare mahkemesinden de onaylandığı takdirde kesin karar verilmesi gerekirken MIP’nin İstanbul Teknik Üniversitesi Konut Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü döner sermaye adına ücret yatırmak suretiyle Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyelerinden oluşan heyetten kapasite artışının sorun teşkil etmediğini içeren bir rapor aldığını belirten Atar, bu rapor doğrultusunda da Mersin 2. İdare Mahkemesi’nin 15.09.2021 tarihinde yeniden 5 kişilik bir bilirkişi heyeti oluşturulması ve naip üye atanması yönünde ara karar verdiğini kaydetti.

 

SADECE İMAR MEVZUATLARINA ATIFTA BULUNULMUŞ”

Üniversitenin döner sermaye birimine maddi bedeli ödenerek alınan rapor doğrultusunda;  Mersin Limanının tarihsel süreçleri, kent merkezi ile ilişkisi, limanın genişlemesinin çevresel anlamda etkileri göz ardı edilerek sadece imar mevzuatlarına atıfta bulunarak hazırlatılan rapor emsal teşkil edilerek

yeniden bilirkişi talep edilmesi ve bilirkişi listesi için belirli tarifler yapılmasının süreçler için kaygılar oluşturduğunu vurgulayan Atar, maddi bedel karşılığında alınan ve mahkemeye sunulan raporun detaylı olarak inceleyerek söz konusu rapora karşı hazırladıkları teknik rapor mahkeme heyetine teslim edileceğini söyledi.

 

“RAPORU HAZIRLAYANLAR İÇİN ŞİKAYETTE BULUNDUK”

Atar, raporun incelenmesini ve imzası bulunanların meslek etik ve kararlarına aykırı bir durum olması durumunda gerekli disiplin işlemlerinin yapılması için TMMOB nezdinde girişimlerde bulunduklarını söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA