ÖLÜM YOLUNA ÇÖZÜM ÜRETİN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖLÜM YOLUNA ÇÖZÜM ÜRETİN!


 

Ölüm yolu olarak adlandırılan Çay ve Çilek Mahalleleri’ni bölen Abdi İpekçi Caddesi, (Bekirde Yolu) üzerinden dakikada 5 TIR geçmesi Büyükşehir Meclisine taşınarak, çözüm çağrısı yapıldı.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Akdeniz ilçesinde Çay ve Çilek Mahalleleri’ni bölen Abdi İpekçi Caddesi, (Bekirde Yolu) üzerinden geçen TIR’lar nedeniyle esnaf ve vatandaşlar ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Sık sık ölümlü ve yaralanmalı kazalar meydana gelmesi nedeniyle ‘ölüm yolu’ olarak adlandırılan güzergahtaki sorun Mersin Büyükşehir Belediye Meclisine taşınarak, çözüm çağrısı yapıldı.

 

“BÜYÜKŞEHİR ÇÖZÜM ÜRETMELİ”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, bu soruna, Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi, bunun için de alternatif yollar açılması çağrısı yaptı. Gültak şunları söyledi; “Çilek Mahallesi’ndeki Bekirde yolundan dakikada 5 tır geçiyor. Esnaf ve kadınlar durumdan çok şikayetçi. Trafik Şube Müdürlüğünü rica ettim bölgeye çağırdım. Denetleme yaptılar ama trafik ceza düzenleyebilir, yolu düzenleyemez. Sizden ricam; yerinde arkadaşlar denetlesin, tır trafiğini durdurmak için ya alternatif yol açmak ya da orayı durdurmak gerekiyor. 4-5 ay önce ve son olarak da geçen ay orada insanlar öldü. Yazıktır. Dakikada 5 tır geçiyor. Kentsel dönüşümü o yüzden önemsiyoruz. Eğer oralara yeni bulvarlar, tırların gireceği yeni yollar açmazsanız oradaki esnaf perişan olur ve trafik kazalarından dolayı insanlar ölür. Gelin oraya kamulaştırıp yeni yollar açın ya da gelin daha kolayı Çilek’te, Çay’da bizim yaptığımız gibi TOKİ ile beraber kentsel dönüşüm başlatın.

Arkadaşlar kusura bakmayın. Yenişehir ve Mezitli’ye göre bizim pozitif ayrımcılığımızın olması gerekiyor. Mezitli ve Yenişehir’e göre Akdeniz 30 yıl geriden geliyor. Bırakın da biraz Büyükşehir buralara destek olsun”.

 

SEÇER: GÜLTAK ÇALIŞANLARA TEŞEKKÜR ETMELİ

Gültak’a cevap veren Başkan Seçer ise “Sayın Gültak Çilek Mahallesi’ni örnek verdi. Eylül ayında burada yine bir tartışma oldu. Biz kısa sürede tamamlanarak asfalt çalışmalarının yapılacağını söyledik. Çay Mahallesi’nden içme suyu şebeke çalışmalarını bitirdik. 10 Ekim’de asfalt çalışmaları başladı. Şu anda caddelerde çalışmalar devam ediyor. Orada yaptığımız sokaklar Akdeniz Belediyesi’ne ait. Sokaklar dar olduğu için kötü çalışma olmaması için freze ile alıyoruz. Alt yapısını yapıyoruz. Tamamen caddeyi sıfırlıyoruz. Sayın Gültak orada yapılan emeği görmesi lazım. Bu konuda çalışanlara teşekkür etmesi lazım” şeklinde konuştu.

 

Çilek Mahallesi’ndeki çalışmasında temini zor bir boru kullandıklarını ve bu durumu

belediye başkanlarınında bildiğini anlatan Seçer, “Bölge halkı ve muhtarımızla bu çalışmayı istişareli götürüyoruz. Yılbaşına kadar çalışmaları bitireceğimizi söyledik. Daha da erkene almak için arkadaşlarımız çalışmaları devam ettiriyorlar. Daha sonra asfaltlarını yapacağız.” ifadelerini kullandı.

 

“BEKİRDE YOLUNDA DEMİRYOLU GEÇİDİ TAMAMLANMASI LAZIM”

Seçer, Bekirde yolundaki çalışmalarla ilgili ise şunları söyledi: “Bekirde yolu bizim programımızda var. Orada MESKİ’nin içme suyu hattı çalışmaları var. Bu çalışmalar bittiği zaman bu yıl sonuna kadar tamamlanacak. Yalnız orada bir konu var. Hızlı tren hattı var ve orada demir yolu geçişi var. Burada proje gereği bir geçidin yapılması lazım. Bizim o yolu yapabilmemiz için o çalışmaların bir an önce bitmesi lazım ki yapboz yapmayalım. Güzel bir cadde sağlam bir asfalt dökmemiz lazım. Çünkü oradan tırlar ağır yük taşıtları geçiyor. Bu konuda ilgili kurumların elini biraz çabuk tutması lazım”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA