EKMEK 2,5 TL OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EKMEK 2,5 TL OLDU!


 

Mersin’de 9 Ekim’de 1,5 liradan satılan 200 gram ekmek, 230 gram olarak 2 liradan satılmaya başlanırken, fırıncılar son zamlar nedeniyle bugünden itibaren 200 gram ekmeğin 2,5 liradan satılmasında anlaştı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de Ekim ayında Fırıncılar Odası ve ilçelerdeki esnaf odası temsilcilerinin ekmeğe zam talebi ile ilgili çalışmaları sonucu 9 Ekim’de ekmeğe zam geldi ve 200 gram ekmek 1,5 liradan satılırken, alınan karar sonrası 230 gram ekmek 2 lira oldu.

Ancak artan un fiyatları nedeniyle ekmek fiyat tarifeleri değişiklik talebi yeniden gündeme geldi. 

Mersin’de il merkezi ve ilçelerinde faaliyet yürüten Fırıncılar Odası ve fırıncıların kayıtlı olduğu Esnaf Odalarından gelen ekmek fiyat tarifesi değişikliği için oluşturulan komisyon, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Mersin ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer Başkanlığında toplandı.

Toplantıda ekmek maliyetlerindeki artışın yüzde 50’yi geçtiğine vurgu yapıldı.

 

ZAM YAPMAYANA CEZA GELECEK

Toplantının ardından Mersin'de 200 gram ekmeğin fiyatı 2,50 olarak belirlendi. Mersin Fırıncılar Un ve Undan Mamul Ürünler İmalat ve Satıcıları Esnaf ve Sanatkarları odasından yapılan açıklamaya göre, 3 Aralık 2021 tarihinde artan girdi maliyetleri ve zamlar ile ilgili yapılan görüşmeler neticesinde ekmek fiyatına zam yapıldığı belirtildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “200 gr somun ve pide ekmek 2,50 TL’den satılacaktır, bakkal bayi karı yüzde 14 olacak şekilde uygulanacaktır (2,10 TL’nin altında bayilere ekmek satışı yapılmayacaktır), bayat ve iade ekmek alınmayacaktır. Bütün üyelerimizin belirtilen hususlara hassasiyetle uyması ve uygulaması ayrıca denetimlerin bu yönde yapılacağı önemle duyurulur. Uymayanlara cezai muayede uygulanacaktır” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA