YANAN ORMANLARA FİDAN DİKİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YANAN ORMANLARA FİDAN DİKİLDİ


 

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü, Aydıncık Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında geçtiğimiz yaz döneminde yangın sonucu tahrip olan ormanlık alana keçiboynuzu fidanı dikerek ağaçlandırma çalışması yaptı.

Fidan dikimine Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü personeli, ilçe müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Yerleşim alanları çevresindeki yanan orman alanlarında arazi hazırlığı sürerken bir yandan da dikim çalışmalarına devam ediliyor. Yerleşim alanlarına bitişik yanmış orman alanlarına özellikle yangını yavaşlatıcı özelliği olan fidan türleri yanında, meyvesinden de faydalanılan keçiboynuzu, badem gibi fidanlar dikiliyor. Yine yangını yavaşlatmak amacıyla servi fidanı da dikiliyor.

Aydıncık İlçe Merkezinde yangın sonucu tahrip olan yaklaşık 70 hektar alandaki fidan dikimi tamamlandığında yaklaşık 100 bin adet keçiboynuzu dikilmiş olacak.

Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğünün fidan dikimlerini de denetleyen Bölge Müdürü Akduman, fidan dikim işçileriyle sohbet ederek çalışmaları kontrol etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA