FERAY ŞAHİN İÇİN YARGITAY’A ‘EMSAL KARAR’ ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FERAY ŞAHİN İÇİN YARGITAY’A ‘EMSAL KARAR’ ÇAĞRISI


 

Mersin’de polis memuru Fatih Burak Aykul tarafından evinde vurularak katledilen üniversite son sınıf öğrencisi Feray Şahin’in ölümünün 4’üncü yılında Yargıtay’da bekleyen dosya için Mimoza Kadın Derneği’nden, “Emsal karar olsun” çağrısı geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Polis Fatih Burak Aykul tarafından katledilen Feray Şahin ölümünün 4. yıl dönümünde anıldı. Katile verilen cezaya itiraz eden aile, 2 yıldır Yargıtay'da bekletilen dosyanın açılmasını istiyor. Son olarak Mersin Barosu ile Yenişehir Belediyesi işbirliğinde, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle düzenlediği “İnsan Haklarına Bakış” konulu panelde konuşan Feray Şahin’in annesi Aysel Şahin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e seslenerek, “Ne zaman kadınlarımızın yanında olacak? Ne zaman bizim gibi mağdur kadınların sesini duyacak? Ne zaman adalet, hukuk bizim yanımızda olacak ve bizim sesimizi duyacak?” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

“FERAY ŞAHİN’İN KASTEN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ADLI TİP RAPORLARI İLE KESİNLEŞTİ”

Aysel Şahin’e bir destek de Mimoza Kadın Derneği’nden geldi. Dernek Başkanı Çiğdem Göksoy, 4 yıl önce Feray Şahin’in kasten öldürüldüğü adlı tip raporları ile kesinleştiği halde cezasızlık politikaları ile ödüllendirildiğini söyledi.

“Üniformaya sığınan erkeklik bir çok kadının hayatına mal oldu” diyen Göksoy, “Feray, Gülistan Doku ve İpek Er davasında olduğu gibi nice kadınların davalarında da karşımıza çıkmaktadır. Kadına yönelik şiddeti İçişleri Bakanının ‘kadına ait şiddet’ diye tanımlaması bile katledilen ve şiddete uğrayan kadınların toplumsal cinsiyete dayalı her türlü şiddeti kabul etmesi ve itaat etmesinin istendiğini göstermektedir.

 

“HIZLI VE EMSAL KARAR OLSUN”

Hiyerarşik bir şiddet sarmalında olan kadınlar, dilde, pratikte ve en önemlisi de hukukta bu en derin şekilde yaşamaktadır. Feray’ın davası, adaletsizliğin yansımalarının sonucudur.

Bizler kadın örgütleri olarak bu ve buna benzer bir çok davada hukuksuzca erkeklerin lehine verilen kararlara itirazlarımızı her zaman haykırdık ve haykırmaya da devam edeceğiz. Feray Şahin davasında Yargıtay’da bekleyen dosya için bir an önce karar verilmesini ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Ayrıca diğer davalar için de emsal teşkil eden bir kararın çıkmasını bekliyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA